Ini Wilayah Hijau: Barang Kemas


04 September 2010

Barang Kemas

Ha tahu apa itu barang kemas? bukan kemaskan barang…tapi adalah EMAS. yer kat ganu kitorg panggil barang kemas, maknanya ape jua lah yang diperbuat dari emas, cincin ker, gelang ker, rantai ker…

 

P3160148 sekadar hiasan, TQ incik google

 

 

ha, nak jugak cite pasal gelang hany. tadi hany g JJ, on da way ke JJ, baru terperasan lengan mcm kosong jer…shotttt gelang hantaran xder…perghhhh berdenyut jantung weihhhh…. sangat risoooo….

 

 

ha lagik satu citer…

kalau kat GANU kan, time raya nih….bukan setakat kedai kain, kedai langsir, kedai bunga, kedai barang2 kuih, kedai bekas kuih, kedai kurma, malah KEDAI EMAS jugak akan FULLHOUSE. orang kat ganu nih suke membeli emas time nak raya.

 

 

kata ada baju raya, langsir raya, sofa raya, so ada EMAS RAYA ok. huhuhu betollll korang try la tengok kedai emas time dekat2 raya nih….konpem full. tapi not my family la kan…huhu udah kok setiap tahun nak kena ada EMAS RAYA, botak la weihhhhh…..

 

 

dan,

mak hany n makcik dah ada kedai feberet laaa kalau nak beli emas nih. sokmo beli kat kedai tuh so senang kira laa…nak trade in ker ape ker….mesti ke kedai yang tuh la…hurmm…org kata tak rugi kan beli emas nih…huhu betol la kot kan…

 

 

**Alhamdulillah dah jumpa gelang hany tuh…seb baekkkk rezeki la tuh, panjan gumur lagi gelang ni nak duk ngn hany kan**

Komen
8 Komen

8 comments:

Liza said...

liza tak pandai pakai barang kemas...tak teruja bila tgk, pelik kan?

soclose2213 said...

adoii nasib baik jumpa balik brg kemas tu..klu idak nanages..=.=

soclose2213 said...

hany ada awardsss sila ambil..=.=

DoNe? No! said...

what a coincidence. baru semalam bawak MIL g kedai barang kemas.. nk perbaik and tambah / tukar baru.. raya beb raya!!

suzzsuzie said...

org pantai timur klu nak raya sibuk carik barang kemas....nasib la ksue tak suka sarat2 ni...

Hanybunny said...

huhuhu liza pelik jugak..hehe tp terpulang pd diri memasing kan...

ana, yer naseb baekkk sgt..ALHAMDULILLAH, hantaran punyer tuh.

hehehee besh nye kak danor, sy pon dh lame xde brg kemas baru, last pon hantaran punyer jer...

a'ah kaksue,mmg org pntai timur camtuh.tp kalaus arat2 bahaya gak kan k.sue, skrg ni bukan bleh caya sgt...

ardinihumaira said...

kalo la yang kat dalam gambo tu dni punya... hehe.. kayoo! kayoo!

suamihanyisterizuki said...

kalau la kan dni kan..ishhhh