Ini Wilayah Hijau: Bila MZ masuk dapur


06 September 2010

Bila MZ masuk dapur

Ahad,

masih membuat popia riben, ahahaha siapkan sebab ada lagi serunding nih. serunding hany beli 1KG jer…buat banyak banyak tak rugi kan…boleh je ngap sendirik…

 

 

dah siap semua, maka tiba time nak goreng. kebetolan MZ goreng kopok, maka dia pon sambung la goreng popia tuh kan….huhuhu kentalll wooo dia goreng sampai abis…pastuh siap hangit hangit lagik, rope pon dah itam….xperla b…janji siap…

 

 

hany lak tukang, masukkn dalam balang…hehehe senang kan kerja isteri???

 

 

050920103425 dah siap goreng kena anginkan, kasi hilang panas dulu baru masuk balang……

 

 

 

050920103427

ha tu dia…nampak tak? siap amek kerusi ok, untuk duduk sambil goreng popia…lelaki…

 

 

sebab lama la nih MZ siap amek kerusi duduk. ye la popia nih kan mane bleh goreng smabil bukak besar besar kan, nnti hangus ler…itu yang MZ tak tahan tuh…huhu…xper la b janji siap….

 

 

050920103429yg botol besar 200 biji kt dalam, botol kecik 100…

 

 

dah,

ini last buat, tang nak simpul tuh la tak larat weihhhh…sakit pinggang….

 

 

**hurmm, kuih raya beli utk bwk balek kt mak n mak mertua…hoho umah sendirik??? **

Komen
4 Komen

4 comments:

nani said...

haha klaka dowh aksi juki berkerusi didapur..

SURIA AMANDA said...

wah...rajinnya....mesti best popia sampul akak kan?

ardinihumaira said...

bagusnya! nak mintak sket :D

suamihanyisterizuki said...

nani, aku yg tengok gelak gegar romah, tp xleh lama lama kan dia xnak goreng lak kan...huhu

su, kena rajinkan diri sbb akak xbeli kuih ry sgt bwk balek kmpong hehehe, best ke tak brgantung pd serunding...pd tekak akak ni besh je huhuhu

dni, nnti deen pon mesti rjain nolong dni...