Ini Wilayah Hijau: Jauh di sudut hati hany, seyes hany sedih, kecik ati sangat…


20 September 2010

Jauh di sudut hati hany, seyes hany sedih, kecik ati sangat…

 

 

 

 

 

soalan yang bertubi tubi di tanya masa syawal baru nih

 

1) Doh demo tok sey anok lagi ko?

2) Demo takdok gapo gapo lagi ko?

3) Mu ganer le ning? adok lagi ker?

4) Dok lekat lagi ker?

 

 

dan jawapan hany hanyalah…

 

“takdok rezeki lagi”

 

 

yang ni hany sedkit terasa gak la, sebabnya bukan setakat dorang tanya jer, tapi siap compare kan dengan pasangan yang mereka kenal, yang mana nikah sama ngn hany atau pon nikah selepas hany. dorg semua ada yang dah bersalin, ada yang tengah mabuk2, pening2….jauh di sudut ati ni…kecikkkkk sangat ati nih…kot ye pon jangan la compare kan depan depan hany…

 

 

hurmm, ikotkn sepatotnya dah ade nih, setahun lebih dah”

ha tu la, budak yang belakang rumah tuh, dah mabuk2 dah”

ha yg anak si **** tuh, bersalin dah…dia ni xde ape2 brita lagik”

 

 

 hany nih, ada kat depan ni, masa dorang duk sembang2 tuh, hany senyum, tapi sumbingggg…hany tak leh control dah. korang rasa korang boleh control???

 

ada sorang tuh, siap tanya mcm ni,

 

 

memang taknak anak lagi ker? dah setahun ni”

 

Ya ALLAH, sape la yang bodoh taknak anak, maybe dia ingat hany ngan MZ planning kot, hany jawabla TAKDER REZEKI LAGI, baru la dia senyum angguk2 konon konon faham. masa nih, hany rasa taknak dah pergi beraya rumah orang, malashhhh, sebabnya hany takleh control prasaan, takleh control memek merekah muka langsung yer…

 

 

sumpah/seyes hati hany terguris, kecik atiiii sangat…

 

 

**MAK & MAK MERTUA hany tak pernah pon tanya2, dorang mesti nak jaga hati hany kan**

Komen
10 Komen

10 comments:

Diela Zaimi said...

sabar ye hany...
mulut org mmg x leh nk ditutup...
insyaallah ada rezeki nnt...
kita doa same2 ek...

* kecik hati gak dgn cousin yg mulut mcm takde insurans...

cikidong said...

biasela kalo balik kampung... derang ni pikir suoaya kite ni ikut cara derang... :)

MR Bang Miji said...

saba lar kak hany.same lar ngan kaka saya.da kawen setahun lebey. tp belum ade rezeki. sy fhm sngt perasaan kak hany & akak saya. yang penting bersabar & teruskan berdoa. semoga Allah kurniakan cahaya mata kepada kak hany & akak saya. AMIN

ardinihumaira said...

semoga akak tabah hadapi dugaan ni ye.. hu... sape takmo anak, kan.. anak tu permata hati... rezeki... apapun, tentu ada hikmahnya kak... dni doakan yang terbaik untuk akak...amin

Izzatul Iman said...

kuncinya redha...

bila dah redha, usaha...dulu pun saye gitu...sedih tapi saya pikir balik...kita xleh sedih dengan ketentuan Allah...mcm kita kate Dia tak Adil (Na'uzubillah)

saya nak sarankan sorang mak bidan ni sebagai usaha akak n abg....

ALhamdulillah...rekod dia memang baik... Insyallah sekali urut je trus lekat...

saya gi kat dia hujung bulan 7 thn ni,masa tu uzur, next uzur hujung bulan 8 tu dah tak datang, dah lekat....skg dah 2 bln.

kalu akak sggup dtg JB, saya emel bagi alamat n no. fon dia...

Izzatul Iman said...

lupe nak gitau....

saya dah menunggu lebih 2 tahun baru la ade nih...

jadi say faham perasaan kak hany... saya tak nak tanya orang lain yang takde rezki lagi...nak jaga hati diorang...

mizz sue said...

kak...sabar kak..ade hikmah ni.su sentiasa doakan akak

Melati Qistyna's Mummy said...

hmmm, akk hanya boleh doakan hany, berbyk kan bersabo yea... ade hikmahnyer tuh... [psttt, dpt rasa bulan madu lama sket ngan cek abg :P]

soclose2213 said...

bila nak ada anak? bila dah ada anak? bila nak tambah? ana pun slalu kena mcm tu sibuk depan tanya bila nak tambah, tak kan sorang aje, dah beso nanti xbleh nk berdikari, bla bla bla..boring kan..dlm hati memang banyk2 sabo tp klu org dok tanya penyudahnya ana diam aje, malas nak jawab bg org yang tanya tu sakit ati plk..hahaha

HaniAzrina83 said...

Hi Hani Bunny,
Cuba pakai method blogger ni
http://babyintan.blogspot.com/search/label/Pregnancy
Gud Luck!!

Aku selalu doa yg dapat melahirkan baby comel dan sempurna utk jadi penghibur mak aku. Ye lah, dia dah tempuh banyak onak duri dalam hidup.
Hari-hari aku doa.

So Hani Bunny. Jangan putus2 berdoa. Dan berusahalah tanpa putus asa. Aku pun doakan ko. Aminnnnnn.

Orang yg suka kutuk baby ni mmg tak patut. Sensitif tu isu baby ni. Kalau aku sanggup lagi biarkan org cakap belakang dari cakap depan pasal isu baby. Maafkan je la diorang. Doa org teraniaya makbul kan...