Ini Wilayah Hijau: Kuih siput yang di cilok dari adek ipar ;)


20 September 2010

Kuih siput yang di cilok dari adek ipar ;)

 

 

korang pernah makan kuih siput tak? ummm ntah ler namanya kuih siput ke aper…tapi kitorang kat ganu and kelate memang panggil kuih siput…

 

 

hany suke sangat la kuih siput nih, tapi tak plak buat sendirik…ahaha apakah sebabnya? huhuhu masa kecik kecik dulu, selalu makcik hany buatkan, hany tolong goreng jer…ahahaha sebabnya hany tak reti nak bentukkan jadik macam siput tuh…huhu kaku tangan nih, mane reti weihhhh….

 

180920103502 dah kureng sikit, ade satu balang jer…

 

 

masa balek beraya,

hany bawak balek popia riben tuh jer untuk family mertua…hehehe itu je yang reti buat pon…huhuhu

 

 

pastuh, MZ call mak mertua ku…cakap mintak buat kuih siput sikit, huhu adek ipar ku tolong la buatkan, 1tin biskut tuh jer pon…sikit je buatnya, and tak di hidangkan kat tetamu pon, untuk kami ngappp jer…hohoho.

 

 

dan,

hany pon cilok ler 1balang…emmm rasa rugi plak amek satu balang jer…huhu sebenarnya segan, bukan setakat kuih siput jer kan di ciloknyer, seme benda la nak di bawak balek…standard r kan…

 

 

180920103503

 

180920103504

 

Sekarang dah tinggal separuh dah…

 

 

** Ma, poh ko ani kuih siput lagik buleh? **

Komen
5 Komen

5 comments:

Izzatul Iman said...

sedapnye kuih siput... huhu...

my feberet tu....

Melati Qistyna's Mummy said...

mana cetbox hany ekk :P

suamihanyisterizuki said...

izza, huhu sedap mmg sedap, nk buat sendirik malas...

erkkk, nnti hany letak lagik, hany rasa mcm slow laa....

ardinihumaira said...

best biskut ni kak. dulu dni siap buat dan jual masa kat sekolah rendah. hehe.. zaman budak2 :D

suamihanyisterizuki said...

waa dni beshnyer, akak tak reti nak bentukkkan jadi cam siput, mesti faillll la....sudahnya akak goreng bulat2 mcm tu ahahha