Ini Wilayah Hijau: Beacon torch lite


21 September 2010

Beacon torch lite

Alkisah…(toiiiyiibbb) ;)
mz sebenarnya dah lama sangat nak mencarik torch lite yang super duper kecik cute comel lote…untuk di simpan dlm tom grey… yer la in case nak guna untuk ape ape kan…so xmoo la yang gabak gabak….mane ade space weihhhh….


kitorang ada la g survey kat giant laaa, kat alamanda laaa….pergi giant memang ada la yg super duper kecik cute comel lote tuh, harga pon memang murah ler….then terpikir gak, kan tak sempat pakai dah rusak…ahaha giler kejamsss kutuk barang murah kan….


pastuh, pigi la alamanda, kan ada gerai yang jual barang2 untuk hiking, xpdc tuh ker….memang cute comel lote…tapi reger pon comeyyy weihhhhh.huhuhu…ha nasib la kan.


sudahnya,
MZ hari tuh ada la  training “First Aid & CPR”…ini khas untuk pemandu…seharian jugakla training nih. hurmmm untuk info info training, biorla MZ buat entri (ahahahaaa bila la tuh yer). dalam training jugak, ada la barang barang yang di jual, untuk keselamatan penumpan, yang boleh di simpan dalam kereta….

dan


dan


dan


dan…

MZ berkenan la dengan satu torch lite nih…



Beacon torch lite!!!

070920103439 rupe bentuknya tidak la super duper cute comel lote yer…
dan akler kuning eiiiyerkkkk…


Tapi,
torch lite ini banyak kegunaan nya….jom tengok jom….

070920103440nampak tak, nih, ada pisau kan kat celah bedah tuh

kegunaanya:
in case la kan, kete korang xcident, then alami la apa apa kerosakan, (ishh nauzubillah mintak jauh…ameen), tapi masa kelam kabut tuh, seat belt korang lak tak leh bukak kan….tetibe la, button tuh rosak ke haper ker…maka pisau pada torch lite ini boleh digunakan untuk memotong terus tali pinggang itu. dan pisau itu memang boleh potong, sebab mz kata…ni mz kata la, dah di demo memang boleh memotong….


070920103441 nampak macam pengetuk ape tah ni, ada seba;h dgn pisau tadi…


kegunaanya:
ok, tadi kan kete dah xcident, tetibe kite takleh bukak seat belt, and then kete plak tak leh di unlock…mak aihhhh at da same time, takot kete meletop…nauzubillahhhh mintak jauh weih….maka benda mcm penukul nih, boleh digunakan untuk mengetuk cermin kete kite tuh….mz kata, dia dah tengok demo jugak…memang boleh pecah cermin kete nih…..


070920103442

seterusnya,
dah nama torch lite kan, harusla ada fungsi torch lite, untuk menyuluh seperti biasa, bukan untuk skodeng yer. tekan je button bertulis FLASHLIGHT, maka lampu suluh dgn lampu kaler putih akan menyala….

BEACON pulak, ini penting gak nih, ada kegunaan dia…contoh la kete kehabisan minyak ker, pancit ker, yang mana memerlukan kerete berhenti….maka boleh la amek torch lite nih, tekan BEACON, nanti akan keluar cahaya merah yang berkelip kelip macam ambulan tgh bawak org nak bersalin tuh nak cepat…..tapi lampu jer berkelip xde bunyik laaa…korang nih….

dan bontot nya pulak ada magnet…so korang bolehla letak kan atas bumbung kete sambil nyalakan BEACON tuh….InsyaALLAH, dalam gelap lampu ni memang terang dan sah sah akan nampak dari jauh…..


kita kena guna apa sahaja cara untuk meningkatkan keselamatan kan….ameen…

070920103444 ni lampu suluh biasa yang di datangkan bersama….


Alhamdulillah…dapat 4benda dalam 1…ameen jimat jimat…


**mari sama sama tingkat keselamatan yer….berhati hati di jalanraya**
Komen
9 Komen

9 comments:

ardinihumaira said...

comellah.. dni pon berkenan ;D

MR Bang Miji said...

kak hany..area umah kite kat mane ade jual kueh siput. terliuar plk tngk gmbr entry lepas..huhu

suamihanyisterizuki said...

huh benda ni cute kan...akak suke main main...;)

bangmiji, erkkk tak tahu ler...nnti akak try survey k...takpon nnti akak try buat yer...;)

kella said...

hany, cuba bagitau sikit.. berapa reganya ni! sangat2 berkenan le pula.. boleh ye.. boleh ye..

suamihanyisterizuki said...

kella, harganya kalau tak silap RM39. cubala try carik...

http://www.mvfra.org/

try masuk web nih...

cik daisy said...

wah.. aku sukak torch light serbaguna nih =)

suzzsuzie said...

nak cari jugakla...kena ada dalam kete ni benda ni esp utk jalan jauh...malang tidka berbau....torchlite biasa ada la dalam kete

fazilzura said...

wah mcm2 yek .. lain mcm jd nye

suamihanyisterizuki said...

kak d, akhirnya kak d muncul...rindunyer ngn komen kak d ;)

kaksue, try la survey...harga rm39 jer mz ckp...

ituler zura, mcm2 kan... ;)