Ini Wilayah Hijau: Jangan nak salah menyalahkan yer…


20 September 2010

Jangan nak salah menyalahkan yer…

 

 

 

ha, kesnya…bukan kes apepon, bukan nak gaduh gaduh dengan sesiape pon kan…ni nasihat untuk diri sendiri jer…

 

 

malam ni internet sooooo slowwwwww….ya ampun, sakitnya hati nih, tapi tu lah, tak boleh la beriya nak ngamok marah marah kan. pastuh jap lagik nih, mesti hany salahkan broadband ni, sebab sloooww nak ma***s nih….ha see see, ade je alasan kan nak salahkan itu ini kan…..

 

 

biasa la kita ni manusia…

sikit sebanyak, mesti akan pernah la buat benda salah menyalahkan org lain, tuding menuding kat orang lain…ye la siapa nak mengaku salah bulat bulat macam tu kan.

 

 

sama la jugak kesnya dalam hidup kita nih, contoh kalau kite hadapi sesuatu masalah kan…mesti la kita nak salahkan takdir la, nasib la…normal la, makhluk bernama manusia nih kan. mesti ada jugak walau secoet nak lampiaskn kesalahan pada org….

 

 

manusia kan, dah namanya manusia…..

Komen
4 Komen

4 comments:

misyamissyou said...

kak, kdg2 orang yg salahkan org lain tu tak boleh/payah terima hakikat..cm sy ni le..tp sy harap sy tak la salahkan ape2 atau sape2..kalau ade pn xsngaje..

ardinihumaira said...

;) kena kawal emosi kita kan kak.. kalo tak, rasa nak menyalahkan orang lain...

Sharinginfoz said...

betul tu do not blame others

soclose2213 said...

yap betul tu..tp kadang2 kita terlupa..ingatkan diriku sikiranya daku terlupa/tak hengat..=.= ecehhh