Ini Wilayah Hijau: Nasi Minyak


20 September 2010

Nasi Minyak

MZhany tengah berpuasa syawal…hehehe MZ dah lebih sehari, hany ni lak yang start lambat, nanti beraya tak sekali la kan. ha kekdahnya, masa puasa ramadhan, hany ngan MZ bukan main tak makan nasik…tapi ni puasa sunat, dah 2hari nih, tiap tiap hari berbuka dgn nasik…

 

 

MZ cakap dah lama tak makan masakan isteri….auuwwww lagik smangat hany nak masak kan kan kan…;)

 

 

ok meh tengok nasik minyak hany buat :)

 

 

190920103508Nasik, yang tak brape kuning..hehehe

 

 

190920103509  Kurma ayam, kurma ke nih ahahaha janji bleh makan

 

 

190920103510 haa, kena ada nih, kitorang panggil acor timun…hehehe

 

 

boleh la kan makan untuk dua orang…hany dah plan, kalau la kitorang buat open house, hany nak masak nasi minyakkkk jer…huhu pemalashhh kan kan kan, tapi bile ntah nak buat open house nyer…

Komen
12 Komen

12 comments:

Diela Zaimi said...

wahhh pandainya hany masak nasi minyak...
nampak sedap je...
tu kalo makan dengan ayam masak merah mmg terangkat...hehe
pasni lehla ajar org plak ek... ;)

ardinihumaira said...

cedapnya! umi dni suka buat nasi minyak hari khamis. tatau nape. hehe

PearlnScarf said...

asal utk org puasa apa2 pun sodap..

syalinda johari said...

hany, nk p open house ko... nk nasik minyak, n nk makan popia simpul ko tu.. nyummmmmy..

MAMA AIZARA said...

klu buat open house kena masak nasi putih skit utk azi yea..hi3

suamihanyisterizuki said...

diela, ni 1st time buat.ahahha belajo dah berkurun lama nih...huhu takotttt tak sedap ;)

dni, bile lagik bleh makan nasik minya dni ngn deen ni ;)

ha fiza, betol tuh...makannn je kan...

linda, ko dtg je la bile2...nak tunggu umah terbuka, erkkk mau nye sampai raya thn depan...ko dtg je k

Liza said...

nampak cantik nasi minyak hany buat, mesti sedap

suamihanyisterizuki said...

erkk jgn pandang roper...ahahha boleh la utk 1st time try nih ;)

misyamissyou said...

adehh..sedapnye kak..ni yg rase nak buat gak ni..lapar terus ni kak..haha!

mamaaqil said...

anie..aku nk resepi masi myk ko la..msg kt henset aku..ko msg resepi je..cra bt aku hentam jelah nanti

suamihanyisterizuki said...

ahahaha da mu jgn wak aku malu...aku bukan reti buat pon kan..huhu baek aku cube bg resipi ke mu k....

mamaaqil said...

ble nya nok seng resepi ngn aku