Ini Wilayah Hijau: Gambar HD, ok, tak perlu susah susah edit gambar dah lepas ni ;)


27 September 2011

Gambar HD, ok, tak perlu susah susah edit gambar dah lepas ni ;)

Assalamualaikum,

Nak share beza gambar HD dengan biasa, yang di ambil guna iphone 4. Ok kalau iphone 4, ada selection untuk turn on kan HD or tak. so kalau on kan HD, akan ada 2gambar yang di save. untuk setiap yang kita capture akan ada 2gambar. 1biasa dan 1lagi HD.

IMG_0649 ni biasa punya…nampak segala lobang permukaan bulan kannn

IMG_0650 Yang ni HD. hany tak edit yer. nampak lichinnn je muka kannn

IMG_0717 ni yang biasa…

IMG_0718 ni yang HD. perasan tak bezanya? yang ni nampak jambatan dan pemandangan di luar. nampak tak (sila tengok gambar atas dan compare)

Okay, itu je lah 2contoh setakat nih. semua gambar nih, hany tak edit langsung, hany snap hany 2kali, sekali untuk gambar muka hany dan sekali untuk gambar dalam masjid ni. dia hasilkan 4gambar.

**suker**

Komen
10 Komen

10 comments:

PCL said...

ada bajet lebih sikit nak kena beli iphone jgk lah nt....jgn sampai giler gadget udah ler...ciklie terkebelakang sikit bab2 gadget ni...yg penting kepuasan memiliki sesuatu ikut keperluan.

*gambar biasa lg santik dari edit2.

munna said...

menyebabkan teruja nak cari iphone juga

kella said...

haah! haah.. memang nampak ketara perbezaannya lah.. =)
best tol... best nya dah dapat iphone 4...

Ena said...

BEST JUGAK NI ...

Princess Nur said...

wow best..tp akak dh pakai bb..huhu

fazilzura said...

wah2 besh nye, now i gatei tgn kanan ni .. ala2 nk dpt samsung hihihi

littlehumblelynn said...

harus jgk tgkp iphone mcm nih :-P

Hanis MY said...

bestnyaaa...ni app ke mmg dah ada dlm tu hany?

apak cikidong said...

gitewwhhhh renungan ko nyahh :D seram makk hahaha

mzhany said...

@ciklie
huhu sy jenis tak gile gadjet sgt, tp iphone mmg idamkan hohoho....dans gt puas sbb sy suke amek gambar ;) kamera dia beshhh ;)


@kella
kannn ada beza kannn.


@nur
ala kak, bb rsnye lagi glemer dr iphone kot ;)


@zura
wow samsung galaxy baru tuh ker? beshhhh


@kaklynn
kaklyn, jom ushar;)


@hana
ni memang default iphone hana, bukan app yg kena install.


@apak
ahaha tu renungan nak memukau tuh, bak sini 1000 ;)