Ini Wilayah Hijau: Unisza


09 September 2011

Unisza

Assalamualaikum,

Hari Ahad 4sept, sebelum hany bertolak balik ke Selangor, hany, MZ ada hantar sepupu MZ untuk register di UNISZA, Universiti Sultan Zainal Abidin, di Gong Badak, Terengganu. Pendaftaran adalah sebelum jam 2petang. so kitorang bergerak dari Kelantan jam 7pagi.

IMG_0464 Dahulunya KUSZA

Kitorang sampai +- jam11pagi, tapi kan cuaca panas nyer hai. dah membahang dah ni. sampai sampai jer memang dah penuh orang. yer lah, haruslah orang sampai awal kan, maybe ada yang dah datang hari sabtu kan. Sepupu MZ punya nombor 563, tapi masa tu baru 200++ nombor yang di panggil. ahaha gigil dengar…

IMG_0454 khemah menunggu sebelum nombor di panggil

IMG_0439 duduk la mana mana tempat yang teduh ;)

Seperti biasa, memang ramai pelajar perempuan lah yer. huhu yang lelakinya ada tapi memang kurang sangat. dan untuk pengetahuan, semua pelajar kena memakai BAJU KURUNG, bukan semasa pendaftaran sahaja, tapi semasa belajar di sini ;). bagus jugak kan, ajar supaya jangan memakai seksi seksi…

Setelah menunggu beberapa lama, maka sampai lah nombor giliran sepupu MZ. tapi, menunggu nya lama, register sekejap jer. terus dapat kunci hostel.

IMG_0445 hostel ala ala apartment tuh, ada 5bilik dalam 1rumah(1tingkat)

IMG_0448 Sepupu MZ dapat blok yang agak kebelakang. dan tingkat 4. hohoho menapak la ko da;)

IMG_0457 Bilik air, ha banyak, so tak berebut la korang kan

IMG_0458 tempat jemur baju ha

IMG_0461 1bilik 2orang, tempat study….

IMG_0462 Almari cukup besar ha…

 

Okaylah, hany suka hostel dia ni. ahaha macam hany lak yang nak duduk sini, so far hany tengok selesa lah. hurmmm cuaca kat sini sangat panas, series. so pesanan buat da, banyak banyak kan la minum air yer, lepas tuh jangan tak makan, dah la kurus ni duduk tingkat 4 blok belakang, kalau kurang makan, lagi la ko kurus da…and ngaji molek deh.

Komen
9 Komen

9 comments:

naniklang said...

uni ni khas utk rakyat ganu je ke?

mzhany said...

takla weh, spupu juki org kelate...

fazilzura said...

lawo jgk tmpt nye ye...

misyamissyou said...

ouh..bertambah best kalau ade tempat masak..leh masak2..xyah asik makan luar je..tp okay la fasiliti dia kan kak? terase nak masuk sna pulak :P

Norhafiza said...

selesa kan tempat tu hany..kemudahan skang tip top

syalinda johari said...

hany, aku rindu blok rajawali wehh...sungguh best satu bilik dua orang.. rasa tetiap hari nak terlentang golek2 atas katil.lagi2 kalo time balik kuliah last petang2 tu..heeeeeeee...tingat gak makcik kuih..

mzhany said...

@zura
ha oklah buleh thn jugak walaupun dh lama dah unisza ni....


@misya
ha tu mmg extra besh la dear...huhu jimat ganda ganda....


@no
a'ah no, skrg tempat blaja semua slesa ye dak


@syalinda
mwahahaha, betol weh, sronok ooo ber2 je kan. ahaha eh makcik tuuu uuuuu aku la yg paling byk beli kuih ahaha dasar kuat makan.

wida said...

okeylah hostel kusza ni..
cantik n selesa

mzhany said...

tu lah kan wida, cantik...