Ini Wilayah Hijau: RM24 untuk 5


12 September 2011

RM24 untuk 5

Assalamualaikum,

Hany beli loyang baru ni, ahaha yer baru nak beli loyang ok. memang tak pernah buat kek pun sebelum ni. ahaha agar agar ker, puding ke buat dalam mangkok jer ahaha. mula mula nak beli kat giant jer, tapi gak selalunya ke giant, selalu lah lupa. sudahnya tak beli beli smapai sudah. balik kelantan hari tu, pergi la pasar pagi jumaat di wakaf bharu. beli lah loyang kat sana.

IMG_0482 5 beradik ;)

Asalnya nak beli 2 biji loyang jer. yang sederhana kecik tuh. tapi makcik tu cakap, kalau beli set lagi murah. RM25 jer untuk 5bijik. yang satu satu tuh, hany tengok 1size tu harga rm10, dan 1lagi yang hany nak harga rm7. wallawei tambah berapa jer dah dapat 5bijik ha. terus la rembat. ;)

MZ tanya : “nak buat ape banyak banyak”

Hany jawab “ beli set banyak cmni lagi murah b”

sangat tak menjawab soalan. cubaan tawat menawar hanya berjaya turunkan RM1 sahaja. haishhh tak perlah amek jer lah. dah berbaloi sangat la tuh RM24 untuk 5bijik. yang paling kecik tu agak agak baru fisrt time nak cuba buat, guna yang kecik dulu, supaya tak membazir. agak2 dah terer buat lebih lebih guna yang besar sekali, pastu bagi kat jiran jiran ;)

 

**dudk kampong besh semua benda murah;)**

Komen
2 Komen

2 comments:

ch@ said...

biasanya benda mcm ni tak rugi beli time berduit hany, esok lusa pasti guna punya, lelebih lagi mana tau nak buat open house ke. so mmg tak rugila kan. skrg mmg tak nmpk gunanya.

fazilzura said...

wahh besli kt ner tu ???