Ini Wilayah Hijau: Terengganu yg popular dgn atap runtuh, tp yang ni BALA ker atap tak berkualiti?


28 September 2011

Terengganu yg popular dgn atap runtuh, tp yang ni BALA ker atap tak berkualiti?

Assalalmualaikum,

for sure korang semua dah tengok kat FB banyak org share video selepas ribut yang hanya mengambil masa 5minit di Terengganu, semalam, tapi telah memusnahkan banyak benda, sampaikan pokok pun boleh terbalik, itu ciptaan ALLAH, apatah lagi tiang besi ciptaan manusia.

299402_281125511905503_195600903791298_1110259_1703122491_n atap jeti bot penambang, disini lah hany naik bot nak balik kampung hany, ranap derrrr. ni baru siap ni, rasanya tak sampai 4tahun lagi kalau tak silap.

292021_281123871905667_195600903791298_1110244_1960902117_n setakat khemah macam ni, fuhhhh terbalik.

297299_281125145238873_195600903791298_1110257_1221836386_n tiang besi dengan tuliasan dataran syahbandar, terkulai menyembah bumi

298321_281124951905559_195600903791298_1110255_766832551_n ni kotak pendawaian elektrik kan, ha ngko terkeluar semua kabel kabel

300814_281123671905687_195600903791298_1110243_2058159423_n ni seat untuk tengok monsun cup…betol betol mengadap sungai

315517_281124275238960_195600903791298_1110247_311553033_n inilah tandas eksklusif yang hany cerita tuh.

301681_281124708572250_195600903791298_1110253_1701977623_n Kuasa ALLAH s.w.t

 

okay, hany bukan nak memburukkan Terengganu, bak kata orang kita tak boleh elak pembangunan. tapi jangan kita mendatangkan maksiat dan kemurkaan ALLAH dalam meniti arus pembangunan. seriely, terkejut sangat tengok semua ni, nauzubillah mintak jauh la. Lindungilah ya ALLAH akan orang orang yang tak bersalah.

sama sama muhasabah diri…bukan mengeji bukan menghina, mahupun menuding jari.

 

**semua gambar ambil dari facebook Ustaz Azhar Idrus**

Komen
17 Komen

17 comments:

N@SIQUE said...

tue la..berpada² dalam mengejar kemajuan

qasehraihan said...

huhuhuhuhu...terengganukuuuuu...huhuhuh..apa sudah jadikkkk...maluuu..haha

wida said...

ish kuat jugaknya ribut mlm td.
wida ingat biasa2 jer..

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

kiranya ribut tu kuat juga tu...sampai terlucut abis semua...

Ena said...

betul tu hany..
sokong ngan kata2 hani..

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Alamak Hany.. MM ni kira tertinggal keretapi, takde lg org yg postkan kat FB kiter smlm2 ni.. thanks for sharing.

Dasyatnya.. seram!! Terinsaf.

So Shy Lady said...

masyaAllah...akak t.tau pun psl brita ribut nih

byk btul klua crita jnayah kt trengganu d tv skrg ni kan...

littlehumblelynn said...

hany

smlm dah go thru dlm FB..NGERI betul..

mzhany said...

@nasique
umm betul jugak kan...


@qaseh
kannn kak, haishhh taktahu la skrg mcm mcm dah...


@wida
ha tu la, mak hany pun cakap kuat...wida tak rasa ker?


@kakD
ha kakd, memang kuat la ni, sampai pokok pun tercabut...


@ena
ntah la ena....taktahu nak kata apa kan...


@MM
ooo, hany maybe sbb ramai kawan ganu kang. betol MM dasyat kan...risau pun ada...


@soshylady
ha cerita jenayah tu mmg makin byk kan, sy tak pasti keluar x berita ribut ni, tapi memang dh byk kt fb...


@Kaklynn
kan kaklyn, scary kan....nauzubillah....

Hanis MY said...

wahh teruk jugak eh huhu... harap2 derang teliti sikit bila buat bangunan etc mcm ni... nanti benda sama berulang...

mzhany said...

@hana
hurmm betol kena teliti, tapi kena jugak teliti dr segi halal haram, maksiat semua tuh. sbb benda mcm ni bukan kita yg control, bala, petunjuk ALLAH yg dtgkan, kita tak boleh halang....

nisa said...

allah kalo nk trunkan bala,skelip mata pun bole jd,ada hikmah tiap apa yg brlaku

Heidi Shafiq said...

angin kuat sgt.. :)

Siti Hajar Masri said...

sama2lah kita muhasabah diri..

ozzy said...

Tengok pada keadaanya mmg kuat ribut tu sampai elec control box pun tercabut

mzhany said...

@nisa
ye nisa terima kasih, sama sama la beringat kan


@heidi
ok anginnn kuat huhu...


@hajar
ameen, sama sama lah kita....


@ozzy
ha tu lah kan, electric box tuh kat bawah kan,memang susah kalau sekadar sikit2 nye angin kannn...

Norhafiza said...

ya hany..time ribut tu No otw balik trg..esoknye No ke jeti tu dan nampak atap tu runtuh..siap snap gambo lg..banyak juga tmp2 lain yg No tengok pokok2 tumbang huhuhuhu...No pernah juga terdetik..."agaknya ALLAH SWT nk marahkan apa ye????"...huhuhu