Ini Wilayah Hijau: Kembali


06 September 2011

Kembali

Assalamualaikum,

Okay, hari ni dah kembali bekerja. Rasanya dah ramai yang mula bekerja semalam kan, isnin. hany cuti semalam, dan nasib baik apply cuti, kalau tak memang la isnin tak boleh kerja. memang flat gilos laaa. mana taknya dengan demam nya, dengan perjalanan yang ntah berapa jam ntah.

Kitorang bergerak dari Kelantan jam7pagi, then stop di UNISZA, hantar sepupu MZ register. then singgah sekejap rumah hany kat Pulau Duyong, solat zohor and makan tengahari. hehe jimat;). jam2petang teruskan perjalanan balik Selangor. Dan kesian kat MZ sebab sepanjang perjalanan dia drive. hany tak boleh drive sebab demam, pening, sakit badan. huhu berjangkit dari MZ jugak.

Ahad tu, jam11malam baru sampai rumah. dan Alhamdulillah semua nya selamat dan OK. bawak masuk semua barang, mandi dan terus beradu.huhu mana larat weh. isnin bangun kul10 pagi. seb baek solat subuh terjaga.

dan Isnin,bukan boleh rest. tengok panas terik jer, terus kejar basuh semua baju. owhhh hany balik kampong tak basuh baju yer. kumpul semua dalam bakul dan balik rumah baru basuh semua. mak mertua hany selalu suruh basuh, kekadang dia yang nak basuhkan. tapi hany taknak.ntah tak tahu la kenapa taknak basuh, nak jugak basuh kat rumah sendiri;)

 

IMG_0495 Round pertama, huhu ada 3round ok. owh tu bakul baru tau ;)

 

IMG_0496 Menunggu kering…

 

Seronok jer bila semua baju kering garing, senang hati tau. huhu

 

**Selamat bekerja kawan kawan semua**

Komen
4 Komen

4 comments:

Norhafiza said...

hahaha..au cak..dh jmp kotak komen..

No pulak klo tinggal baju kotor kat umah..balik raye kang dh siap berlipat..sebabnya pintu bilik tak kunci..bertuah punya menantu hehe..

fazilzura said...

wahhhh 'rumah' cm dh bertukor ye.. pueh ku crik icon KOMEN , ghupe nye ado kotak ..hihihihi...

selamat bekerja, zr pun cuti smlm, legaaaaaa..psl lotih berjimba2 kt Wetworld Melaka...smp itam2 ler wols..wakakakk, akil lg lawak .. separuh itam , separuh putih ...psl mandi pakai suor jek..

D'aNie said...

Anie lak kalo blk kg mmg basuh tp hari2 yg last tu konpem kena bungkus le jwbnya. Hehe

Anyway slamat bekerja ye. Sy masih brcuti pjg lagi ni. 24hb seploh br stat keja. Hehe

apak cikidong said...

jijie mmg best!