Ini Wilayah Hijau: Blogpress & Photomarkr


08 September 2011

Blogpress & Photomarkr

Assalamualaikum,

Seterusnya, aplikasi yang hany guna untuk update blog thru phone. hany guna BLOGPRESS & PHOTOMARKR. BLOGPRESS ni adalah untuk kita tulis entri lah. tapi sangat simple interface nya, manakala PHOTOMARKR adalah untuk hany letak watermark pada gambar.

IMG_0511 ha macam ni jerlah untuk tulis entri. kalau klik kt huruf i tuh, akan keluar gambar seperti di bawah,

IMG_0512 So boleh set tag untuk entri kita, dan boleh jugak buat autopublish.

 

PHOTOMARKR:

IMG_0517 Ha yang huruf C tu adalah PHOTOMARKR

IMG_0518 setting untuk watermark, boleh guna text, dan juga imej. tapi imej kenalah background nya warna hitam. kalau tak nanti tak jadi.

IMG_0521 taraaaa, watermark gambar, dan text sekali.

 

Okay, itu sahaja untuk kali ini. pada yang menggunakan ipad or iphone boleh la try gunakan software ini. so far, hany suka jer, ok la dua dua software nih. next time hany share software lain pulak yer;)

Komen
0 Komen

No comments: