Ini Wilayah Hijau: Semakin Meninggi…haishhh!


18 September 2011

Semakin Meninggi…haishhh!

Assalamualaikum,

Cuti Raya, lepas tu, lepas 2minggu cuti raya, haaa ngko…dah meninggi ha naiknya. ini la penangan nya kan.

IMG_0631 haaaa, ni belakang rumah nih…

IMG_0633 Bahagian depan alhamdulillah tak la tinggi benor kan

IMG_0833 tong racun tu memang dah lama beli, prepare kan sonang buat sendiri…

 

ahaha, MZ kena paksa dengan supaya meracun hari ni. MZ plan next week sebab kepenatan banyak berjalan kemana tah. selalunya kitorang meracun ni pagi pagi dalam kul8. tapi hari ni sebab dah bangun lamabt, ahahahaa patu tak plan nak meracun sudahnya dalam kul10 jugak baru start.

Patutnya meracun pagi pagi, bila matahari keluar, racun di pokok tu kena sinaran matahari ha lagi bagus. Lepas tuh, dalam kul12 tiba tiba hujan. adoyaiiii harapnya sempat lah racun tuh bertindak balas yer.

**kekadang geram bila asyik naik je rumput kan, tapi kekadang ok jugak buleh exercise buat kerja kan**

Komen
11 Komen

11 comments:

wida said...

senang2..simen jer semua halaman tu hany..hehe

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Kalau disimen tak best..nt hilang kehijauannya. Kan Hany suka hijau.;)

Laili said...

kalau dah dibersihkan,lepas tu bolehlah tanam apa yg patut. tak pun buat mini taman di belakang rumah. bestnya..

Hanis MY said...

hany tanamlah pokok bunga mesti cantik :) tak pun letak rumput carpet tu

ch@ said...

jenuh nak mengomen entry hany ni, dh baca sampai bawah kena naik atas semula. huhuuu.

bestnya hany dpt rmh ada tnh, ermmm. buat taman la hany, letak batu2 laut tu. eee cantik.

qasehraihan said...

rumah hany kat mana??letih main ngn rumput pjg ni kn??huhu

misyamissyou said...

tanam sayur kak..leh dibuat makan..hehe

syalinda johari said...

hany..belakang umah ko tu, boleh bercucuk tanam wehh...luas tuuu

Norhafiza said...

looo No ingat kan hany tanam sayo hahahaha...sabo je la...mmm bestnye klo dapat laman cam tu..dapat juga tanam sket2..ni umah ni sume dh simen...sabooo je la...

I am Chipfida... said...

eh, tong racun tu sama la mcm tong racun umah aku! hehe.. aku pon ada masalah sama gak pasal rumput nih! susah wooo nak maintain depan and belakang umah yg ada tanah lapang tu!!

fiqkbe said...

bela kambing je la kak. kambing tu bleh mkn rumput. then bila kambing tu dh gemuk, bleh mkn kambing tu pulak ;)