Ini Wilayah Hijau: Laksam Bonda


08 September 2011

Laksam Bonda

Assalamualaikum…

Wordless Wednesday semalam, Laksam. hari ni nak buat entri penuh, tapi bukan entri resepi yer. ahahaha…tayangan makanan semata mata. Last day puasa, hany sempat berbuka di rumah hany di Terengganu. Mak hany buat Laksam. kuah putih. owhhh ye, laksam Terengganu ada kuah putih dan kuah merah, merah tu gulai/kari tuh. Kuah Putih tu, santan campur isi ikan rebus.

118

Tebal tebal, buat sendiri kan, boleh tahan banyak jugak mak hany buat

 

119 Potong banyak banyak terus…

 

120 Ulam nya timun batang jer ;)

 

123 Taraaaa

 

121 Menu berbuka puasa last day…

 

**Sedapnyer laksam…eh eh eh…tak puas lagi ker;)**

Komen
8 Komen

8 comments:

r.i.t.a said...

sedak nyor laksey...

wida said...

wida suka yg kuah putih dr kuah merah..
tak tau lah nape smpai skrg x leh gi dgn kuah merah tu..hehe

fazilzura said...

adehhhhhh senak perut ku ...

aci nak suh mama wat ahad ni ..

* awak jemput dtg rumah , ado nasi dagang ahad ni tau

RedBerry said...

Kuah merah? tak pernah makan ngan kuah merah. Berry tahu yg kuah putih jer. Sedap nye laksam. Dok cari kat KL ni, ada la kat puchong. Tapi tak sedap.

littlehumblelynn said...

hany

hubby penggemar tegar..tp kak lin x suka sgt...(mungkin lebih suka yg pedas2 gt..)

smp ke sudah wife x pdi wat lagik ni..hehehe

mzhany said...

@Rita
Sedap weh huhu

@zura
wow nasi dagang ummm sedapnyer

@berry
ha selalunya jarang orang buat kuah merah ni berry...

@kaklyn
hihi saya pun tak pandai buat kaklyn ;)

Fiza Amran said...

hany tolong la buat nampak sedapnyaaaaaaaaaaa

mzhany said...

huhu, fiza org ke2 dah ni suruh buat...hihi ok nanti hany usahakan eh...