Ini Wilayah Hijau: Selamat Tinggal Huawei


19 September 2011

Selamat Tinggal Huawei

Assalamualaikum,

Dah berapa tahun dah HP ni bersama kitorang, asalnya HP mak hany, tapi gak button dia sangat keras untuk di tekan tekan, maka tukar lah HP mak hany ni, tapi kitorang amek sebab MZ nak letak simkad dia, kiranya 2nd number la. Kalau nak sms guna hp ni, memang akan sakit hati tahap dewa lah, memang takkan mampu la sms, lainlah korang seorang yang penyabarrrrr.

IMG_0810 inilah dia, tak tahu model ape, tapi brand Huawei

Tengoklah charger nya, tu mak hany yang tampalkan, model ni mana lah hany tahu nak cari celah mana charger nya. lepas tu cube korang tengok antena hp tuh, ahahah sikit punye besar ok. kalau buat korek lubang hidung kompom makin luas lobang hidung. silap silap jadi serombong kapal, ahahaha.

IMG_0812 keadaan keypad ngehngehngeh

Keypadnya jenis flat, tapi sebab dah rosak, kalau nak sms, kena tekan kuat kuat, atau tekan beberapa kali baru lah 1huruf akan keluar, ahaha sape tak sakit hati kan. tapi hp ni boleh buat video call. tengok kamera di bahagian tengah. ha kamera ni siap boleh gerakkan untuk jadi front camera or back camera. so time nak video call, boleh halakan ke muka sendiri, kalau nak amek gambar gerakkan je kamera tuh. not bad ape. so hany selalu lah video call dengan mak hany.

IMG_0816 ha tu dia antena yang besar gabak kahkahkah

IMG_0814 see besar kan hp ni, so sangat sesuai untuk orang tua macam mak hany, senang nak pegang ;)

 

Gudbai huawei, tengkiu kerana telah berkhidmat untuk lebih 2tahun.

Komen
3 Komen

3 comments:

wida said...

babai ke mana hany?
trade in baru ker

misyamissyou said...

hoho! cm best jugak huawei ni..tp besar..hurm..tgh cari2 hp canggih murah2..haha ade plak kan.. :P

mzhany said...

@wida
huhu babai ke tong sampah ;)


@misya
yes dear sangat besarrr ok, sbb tu lah sesuai dgn mak akak, sbb senang nak pegang nak dial number...