Ini Wilayah Hijau


07 June 2011

Datang dan Pergi,
itu lumrah dalam dunia ni. macam CINTA, datang dan pergi semahu hatinya. Bila datang, dunia ini INDAH bak syurga, tapi bila CINTA pergi…matik kaluuuu…


tapi…
coretan ku ini bukanlah berkaitan CINTA. tapi sahabat….guru, rakan seperjuangan ku.


Jumaat lepas,
seorang ofimate hany sudah pergi…pergi menuju kerjaya yang lebih bagus buat nya…Alhamdulillah. setelah 3tahun bersama, banyak kenangan…sungguhpun hany lagi senior dalan department hany, tapi pengalaman kerjanya sangat lah senior dari hany.


Masa station kat JB, hany rasa hany dengan dia lah yang selalu bersama naik bas, balik ke KL. boleh dikatakan setiap minggu. sambil tunggu bas, banyak yang dibualkan, banyak yang di gurau kan. serius sangat besh masa tuh.


Alhamdulillah,
beliau telah menemui kerjaya baru yang lebih bagus. bagus buatnya dan keluarganya. bukan kata kerjaya sekarang tak bagus, tapi standard lah kan, semua mahukan yang lebih bagus kan. dan yang lebih menggembirakan, lepas 1,2 minggu dia dapat khabar gembira dapat kerja bagus, dia dapat lagi khabar gembira, iaitu bakal menjadi seorang ayah…alhamdulillah….


Bulan Julai ni,
genap 2tahun perkahwinan hany, dan genap 1tahun perkahwinan dia… Alhamdulillah, dah nak jadi ayah yer ko awang…alhamdulillah…ko doakan hany dan juki jugak yer…ameen…


dan,
tradisi ka topis hany, sapa yang resign kena belanja 1opis.huhuhu ada je yang tak belanja kan. so jumaat lepas kitorang breakfast free. menu nya nasi lemak dan roti jala. wallaweiiii roti jala ok!

 (takleh upload gambar, cissss)

**awang, semoga ko berjaya di sana….ameen. jangan lupakan kitorang kat sini k…**
Komen
9 Komen

9 comments:

wida said...

setiap pertemuan ada perpisahan..

n3 sedih jer hany ni..

ch@ said...

kalau org yg buat kerja sama2 dgn kita, sentiasa disisi kita, mesti kita ingatkan dia kan hany? berbeza kalau org yg buat hal dgn kita, pun kita ingat dia juga tapi mesti ada perkataan tak baik keluar =)

Hanis MY said...

sedih juga baca huhu...betul ckp wida tu...tapi tradisi tu cm best hehe leh makan freeee

kella said...

selamat maju jaya di tempat baru untuk awang juga.. =) doakan untuk ku jugaklah! hehe.. nok jugok nyeppee..

Norhafiza said...

betul tu hany..mmg akan rasa kehilangan bila yg sll rapat ngan kita berpisah huhu...banyakkan bersabo je hany..No br je dapat ziarah..baju berlambak ooo hehe

azie said...

all the best ya awang....asal kazie tak tau awang kawin last year ?? sian terpinggir huhuhuhu

misyamissyou said...

uh blanje 1 opis? wah nk keje kat tmpat akak gak le..hehe :P

mzhany said...

@wida
a'ah wida mmg sedey la dgn pemergian klik yg sorang ni


@cha
huhu rasanya kalau buat tak baik, taknak hingat dah kt dia tuh.huhuhu buat entri pun belom tentu hihihi


@hana
hehehe itu ler, makan freee


@kella
eh kella, dapat keje lain jugak ker?


@no
huhuhu xpe xpe, g setelkan baju dulu ;)


@kak azie
umm mmg awang tak heboh pun kak azie, and dia buat majlis pun jemput kaim kerabat jer...


@misya
meh misya meh...bak resume ;)

apak cikidong said...

rezeki dia tu... semoga berjaya!