Ini Wilayah Hijau: Paung Goreng


21 June 2011

Paung Goreng




السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ


Pernah dengar Paung Goreng?


hehehe,
nama makanan yang ada di Terengganu. mungkin juga di kawasan korang ada, dan mungkin namanya berlainan kan.


180620115810 5biji = RM1.00


180620115812 Dalamnya adalah inti ikan. Ganu memang banyak makanan inti ikan;)



Kalau korang ke Terengganu, dan kalau rasa nak cuba Paung Goreng ni, korang boleh dapati di Pasar Payang. korang masuk bahagian keropok, kalau dari main entrance, masuk jer terus/straight. then nanti bahagian keropok tu, ada terselit gerai jual kuih muih. ha kat sini semua jenis kuih muih tradisional Terengganu ada.



**tak puas makan balik kampong..hihihi**
Komen
6 Komen

6 comments:

apak cikidong said...

ooooooooooo pernah makan... hmm lama gak tak balik jalan2 kat ganu...

wida said...

mknan terengganu mmg berasaskan ikan.
mula2 tu wida x suka sgt..tp skrg layan jer, hehe.jadi org trgnu lah kata kan

ch@ said...

kita pernah makan, abi ajar makan. sebab abah dia asal orang sana. sedap, luar dia maniskan? hany.

fazilzura said...

YA AMPUNN .. hok ni sedap bangat ni .. huhuhu yam yum ...

Norhafiza said...

sedapnye hany..mase kecik2 dlu mmg suka makan nih,..nnt la No nak balik trg dan klate dlu b4 p Ipoh..Abang amik cuti seminggu seblom lapo diri 18hb hehe yahuuu yabedabedoooooo...

mzhany said...

@apak
panjang ooo apak...


@wida
huhu betol wida, kalau yg bukan ganu mesti rasa pelik lah kan. dah kata dekat dengan laut semua berasaskan ikan, senang nak dapat....


@cha
hihi cha pun pernah makan eh....cayalah....


@zura
huhu mmg sedap hany suka mkn pagi2. sampai tiap tiap hari pun boleh layaan...


@no
wow no, sempat tu 1week tu nak ke kelate ganu, makan makan....