Ini Wilayah Hijau: Makang jom…(versi ganu)


17 June 2011

Makang jom…(versi ganu)

 

 

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ

 

 

Makang mende gok tengoh ari ni? pikir dok g nok makang mende kekgi nih? LE ning, mzhany mukin tengoh makang nasi dagang kat pasor payang tu. fuhhh sedak weh…

 

 

sape hok duduk area paso borong slangor tuh, kot kot la rase nok g makang kat giant seri kembangang tuh, tra la keda angti belacang ni, ade dalam giant tuh, dekat eskeleter nok naik tikat atah tu.

 

 

mari tengok mende gok hok ade di angti belacang ni…

 

 

100620115693 nasik ayang lemong…sedak gok rase masang je

 

 

100620115694 nasik ikang dori mushroom…ikang weh ikanggg

 

 

100620115699 asang lakse…kuoh die memang rase ikang laa…

 

 

100620115700 sop…

 

 

100620115698 tohu…

 

 

100620115701

 

 

 

100620115696

 

 

 

100620115697 ahaha macang bola golf je sutir atah tu….

 

 

Selamak makang blake neh. jangang lupe bace doa makang yer….

 

 

bye…

Komen
11 Komen

11 comments:

munna said...

PERGH...SEDAPNYA MAKANG KAT SITU....

Norhafiza said...

owoh..terlio hany weh..hok tang lakse asang tu memang dopleh tebbeng r..mari nelleh slalu..bahang plop nge ABC ke cendo tu hok wane ija...sedaaaak nyeeee..

Diyana said...

huhuhu..terliur...aduh

r.i.t.a said...

wah...sunggoh mencabar nok bace entry ini. pape pong, tq for sharing. buleh lar torai pahni... hahaha

fazilzura said...

wahh tergeliat lidah ku bile nok bace...

kalau ckp bley je, cume bile kene eja ayat2 tu , lambt jd nye wakakakakak

mzhany said...

@munna
a'ah kakmunna, makang memang sedap...hihihi


@no
memang doh no, cendo pung memang dok leh tahang gok. adoh nok nok hok depang paso payang tuh...


@diyana
hihi saja mmg nak bagi terliur eh eh;)


@rita
hahaha rrita ko nye loghat ganu capur nogori hehehe


@zura
hihihi takpe takpe teruskan...tp betol nok eja mmg susoh..

wida said...

perghh..meleleh air liur, sedapnya

Hanis MY said...

sedak blake menu tu, terliur ngat wase... balik nati bawa hanis makan situ eh eh apa pesen daa ckp cmpur haha...

ozzy said...

Assalam..

Cuma nak beritahu blog ini tersenarai dalam blog yg bakal di hack

"SENARAI BLOG YANG BAKAL DI HACK"

l.a.d.y.b.o.s.s said...

KAK hany, air hijau tu nmpak lazat!
;)

mzhany said...

@wida
huhu menarik kan nampak


@hana
boleh hana, nanti roger jer tau


@ozzy
thank u ozzy


@nadiha
hihi hijau kannnn;)