Ini Wilayah Hijau: Shower gel yang bau nya tak matang…


29 June 2011

Shower gel yang bau nya tak matang…

 

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ

Ni cerita pasal shower gel, dan ini ada kaitan dengan MZ. kalau yang pelik pelik tu, MZ lah selalunya, pelik dari orang.

kitorang kat rumah ni,

suka tukar tukar shower gel, try yang tu, next beli yang lain lak. dek kerana terpengaruh dengan Fazura, hany pun beli la LUX yang merah tuh. sebelum tu pakai johson with honey.

Yang LUX tu tinggal sikit je lagi, tapi MZ dah hegeh hegeh nak tukar, nak masukkan shower gel lain, tapi Johson honey juga la. pastu dia bising bising kat dalam bilik air.

“ha yang ni la besh baunya, tak macam yang tu, bau TAK MATANG langsung”

hany pun hulur kepala dekat pintu bilik air,

“ape B, BAU TAK MATANG?bau ape?

“ni shower gel merah ni, BAU TAK MATANG langsung, yang ni baru besh”

(sambil tunjukkan shower gel johnson.

“ade ke BAU TAK MATANG? pelik pelik laaa, BAU lak yang TAK MATANG…blablabla, citcitcitcitcit….” hany membebel….

tapi sudahnya, MZ pergi campurkan shower gel yang tak matang bau nya tuh dengan yang bau matang dia tuh…boleh main campur jer, tak di basuh betul betul. sudahnya bau pun  bercampur aduk laa…

jadilah shower gel yang matang tak matang je bau dia…ahahaa

 

**korang guna shower gel ape eh, meh la share jugak, kot kot pas ni hany buleh cuba, pastu boleh tanya MZ matang tak bau dia…ahahhaa**

Komen
13 Komen

13 comments:

kella said...

hahahahaha...baru penah dengar ni.. huhu bau tak matang yee.. hehe

fazilzura said...

kiterog harus gune protex atau lifeboy..

fazilzura said...

* blog dh tuko perabut ler... zr tingin nak tukor cume takut blog ting tong

azie said...

hehehe bau tak matang mcm2 kan....kazie guna cosway punya kdg2 tukar dgn yg lain hehehe

Diyana said...

diyana ske lifebuoy n shokubutsu..;)

syalinda johari said...

first taim aku dengar shower gel bau "tak matang". hahahahahhaa...

littlehumblelynn said...

hany

kak lin peminat tegar dettol..hehehe..

Ida_Iara said...

kelakor la MZ..ade gak istilah bau tak matang ek?husband ida suka lifebuoy..tp dia tak suka sgt shower gel.dia suka sabun. ida suka pakai shokubutsu orange/green tea..anak2 plak antara pureen/johnson bby je la.

Azi said...

hi hany...dh berubahlah umah hijau ni, sempena hany pindah rumah ker?:)

Fiza Amran said...

hany .. fiza suka lifebouey ntah betul x ejaan nya.. sebabnya bau ue sedap plus dia anti bacteria hehehe

noor said...

nor suka guna johnson yg milk tuh..lembut jer rasa kulit hehehe

mzhany said...

@kella,
ha itu ler hany pun baru dgr gak ni, macam macam la...


@zura
ooo protex n lifebouy eh, nak try gak r nnti


@azie
cpsway eh kakazie, saya tak pernah try lak, tp slalu la pergi cosway tuh


@diyana
ha shokubutsu, pernah jugak guna


@syalinda
ahaha aku pun same weh, dia tu memang mcm2, pelik2 je ayat dia


@kaklynn
dettol, sy xpernah try lagi, teringin jugak nk guna...


@ida
hahaha mmg kelakor, takleh blah dgr dia ckp cmtu, siap gaduh mulut tu. ha shokubutsu sedap kannn besh besh...


@azi
hihihi, a;ah azie...


@fiza
ha tu la dgr ramai suka lifebouy jugak


@noor
johnson milk? hurmm rs mcm pernah guna...

~: nisa :~ said...

1st time dengar istilah bau tak matang... agak2 kalau jawab exam guna istilah ni OK tak...