Ini Wilayah Hijau: Kerana KELANTAN


03 June 2011

Kerana KELANTAN


 السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ

Semalam,
ke ALAMANDA PUTRAJAYA….


Setelkan sedikit benda, dek kerana kegatalan tangan ku ini, ha kau…kena la bawak pergi ke ALAMANDA.


Pastu,
dek kerana kelaparan, maka makan sahaja di food court ALAMANDA tuh. pusing pusing cari kedai, niat di hati ini nak makan popia jer, tapi MZ lapar, nak makan nasi campur.


Sekali boleh dia jumpa kedai KELANTAN kot. sebab dia tulis KELANTAN. maka makanan KELANTAN la kot kan.


020620115666
hany dari jauh,
okaylah ikut je lah. makan sekali senang je la nak bayar kan. sekali dari jauh, MZ panggil sambil tunjuk tunjuk. hany pun pergi dekat. sekali ada ikan percik. fuhhhhh.


hany memang suka percik kelantan ni. sebab pernah makan ayam percik dulu. sedappp woooo.so terus decide nak makan kedai tuh.


sekali,
dengar akak yang duk melayan tu, cakap kok macam indon. ape kelate kah ini. ok positif, mungkin yang meniaga tuh bukan kelate, yang masak kelate. positif ok.

then, mulut si isteri ni bertanya

“sedap ko ni” (kechek kelate ok!)

“kalu kelate tu, meme sedap la” (confident ok!)


amek amek isi isi lauk pauk, tiba masa bayar….RM20.40
020620115664

020620115665
Semuanya RM20.40 MZ terkejut ok! ahahaha…tapi rasa agak MAHAL owhhhhh.


DAN…
nasib BAEK ikan dia tuh SEDAPPPPP!
Komen
10 Komen

10 comments:

Hanis MY said...

erk mahalnyaaa tapi takpe sebab sedap hehe...

Ardini Humaira said...

akak t lanje dni kat sana ey hehe

fazilzura said...

hehehe normal ler tu kt alamanda ...
tu psl kiterg kalau g sanun, sure makan kt food court percint 9 jek

ozzy said...

memang mahal tu..kat pasar malam 5 hinggit jek

Nafisa81 said...

make sedak baya maha sikit...takpolah...

~aSFaLiZa~ said...

aku makan kat mahkota prade. 2 wafle & 2 buah potong = RM 12.80. gilos jugak la

qasehraihan said...

minyak naikk..ok dh tu harga tu..kakakakaka

mzhany said...

@hana
a'ah hana mahal owhhh...huhhu seb baek sedap;)


@dni
meh la sini dni, nanti roger yer...


@zura
first time owh zura mkn kt sini...sabaqqq ja la


@ozzy
huhu tau xpe ozzy


@nafisa
huhu ok la kan, skali skala sokmo xleh la kalau cenggini mahai gak


@asfaliza
2wafle=5.00, maknanya buah potong 7.80 owhhh fuhhh


@qaseh
taknaik kan kak, tapi letrik yg naik...agaknya lah kan

Fiza Amran said...

waaahhhhhh jgn kata MZ fiza [pun terkejut x per hany pengajaran utk masa hadapan

Norhafiza said...

wo wo wo..mahal gak ye hehe..takpe la dh tempat tu boley tahan kan hany hihi..tp klo sedap mmg berbaloi..