Ini Wilayah Hijau: Lori Sewa


14 June 2011

Lori Sewa

 

 

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ

 

 

mzhany sedang mencari lori sewa.

yer, nak pindahla. InsyaALLAH, hujung bulan ni. ikut perancangan la. ameen semoga berjalan lancar.

 

 

aissshhhh pindah lagi. rasanya macam baru minggu lepas pindah masuk ke rumah sekarang ni. chewahhh minggu lepas konon, tahun lepas hany tahun lepas.sila ingat yer!

 

 

so ahad,

rajinkan diri pergi cari lori sewa, alaa cari je pokok pokok sekitar taman ni, pasti ada orang tampal no telefon untuk sewa lori. percayalah berlambak ok. kena rajin cari dan rajin call jer.

 

 

120620115757

 

120620115758 setakat yang hany cari dan call En.Aiman la yang paling murah.

 

 

En. Aiman = 019-2492339

En. Lan = 017-2125135

En. Man = 017-2111423

En. Suffian = 019-6191373

En. Zul = 013-2656429

 

 

Harga untuk sewa lori+man power dipengaruhi oleh:

 

1) Berapa tan lori yang korang nak, yer lah kan kalau barang sikit ameklah yang 1tan jer kan.

 

2) Jarak rumah sekarang ke rumah yang akan korang pindah nanti

 

3) Jenis rumah korang, katakan korang duduk rumah flat tingkat 4 dan pindah ke teres 1tingkat. ha tang angkat dari tingkat4 tu, parah jugak, so maybe harga tinggi la kan…

 

 

Agak agak korang nak pindah memindah ni, cubalah call nombor nombor di atas. semuanya below RM300 untuk kes hany la, yer; LORI 3TAN + 3 MAN POWER. dan en.Aiman boleh tawarkan paling murah, lagi rendah dari RM300 tuh. maybe sebab perpindahan hany dekat…

 

 

dan En.Lan paling ramah tamah…hohohoho…

 

 

**kali nih kurenggg tensen sikit nak pindah, sebab dah slow slow kemas barang dari bulan lepas lagi…semoga semua nya berjalan lancar…ameen**

Komen
12 Komen

12 comments:

apak cikidong said...

wah nak pindah dah... penat woo pindah.. buleh demam lepas mengemas...

naniklang said...

kalau raya setahun sekali, korang pun pindah setahun sekali daaaa...hehehe

ch@ said...

hahaha bagus hany. bagus. rasanya lepas ni kalau pindah, guna tenaga polis training je. hahaha. sedia ongkos je la kot.

wida said...

penat jugak pindah randah ni yer..
semoga semuanya berjln lancar okey:)

fazilzura said...

ni pindh ke mano plak ni ?

Norhafiza said...

oh ya..lupa tny semalam..hany nak pindah mana dan kenapa?..

~aSFaLiZa~ said...

bila pulak turn aku ni wei. penat nya mak datuk nk pindah randah ni

mzhany said...

@apak
yer apak, mau tolongkah? huhu ok kalau demam, pasti ku MC jer lah...


@nani
ahahha, ko perasan eh? ahaha habis camne nk buek kan..harapnya tahun depan tak pindah lagi...ameen


@cha
eh kena byr jugak eh cha? ahaha banyak cantik nak free kan...hihihi xpe cha, biarkan je dorang mengangkat kan...kita ni xberdaya...


@wida
yer wida, ishhh, harapnya semua ok la ameen


@zura
hihihi ala area sekarang jugak, cuma tukar taman jer


@no
no hany pindah ke taman sebelah jer,kenapa, nanti hany inform yer...


@asfaliza
aahaha xpe akan smpai waktu ko...ye r beb, berkeluarga ni barangnya lagi banyak kan....

syalinda johari said...

bestnyerr..pindah masuk umah sendirikk akhirnya...

Azi said...

btul semua faktor yg hany tulis tu coz husband azi buat buss. ni, tp kengkadang customer xfaham, nk murah je...

littlehumblelynn said...

hany

murah ler kalo bwh 300..kak lin hr tuh dr ampang- putra perdana..3 movers..rm350 nett

mzhany said...

@syalinda
huhu alaa hang taklama lagi merasa laa...hihihhi


@azi
betol azi, kena fhm la kan, sebab semua tu guna kudrat jugak. MZ hany pun ada call husband azie tanya...hihihi


@kaklynn
ooo mungkin jauh kot...huhu hany pun tak reti nak measure ni, hany tahu survey je, tanya banyak2 sikit...