Ini Wilayah Hijau: Pindah Rumah : Sakit Belakang, Perut, peranakan jatuh kah???


27 June 2011

Pindah Rumah : Sakit Belakang, Perut, peranakan jatuh kah???

 

 

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ

Yer,

masih entri Pindah Rumah. ahaha gatal kan, nak buat banyak banyak episod pula. tapi takper, biar biar, biar kan si hijau ni bercerita pasal pindah rumah dia, biarkan. dia tak ada idea la tu;)

 

 

Kalau bab nak pindah ni, rin a.k.a ibudhira, selalu nasihatkan hany, jangan angkat barang berat berat, jangan angkat berat, biar kan juki yang angkat, jangan angkat berat…itulah yang dia pesan. yer RIN, terima kasih banyak banyak...

 

 

Tapiiiii,

apakan daya, memang hany betul betul angkat berat lah. cuma bukan jenis tayang body macam SAZALI tuh. angkat barang barang rumah la kan. serius, memang hany ingat pesan rini tu, tapi MZ pun bukan boleh angkat berat jugak, dia ada back pain, sekali datang back pain dia, lama pulak nak sembuh, so mana mana yang betul betul berat, kitorang usung.

 

 

Aima, membe hanya da jugak tolong, angkat mana mana yang boleh, so dah kurangkan sikit la beban kan. dah sampai petang kot, tiba tiba terasa belakang sakitttt sangat, rasa nak tegakkan badan pun tak larat. pastu hany cakap kat MZ:

 

B, syg rasa macam something je kat perut ni, ntah ntah peranakan la b! rasa lain macam jer…tadi masa angkat barang tak rasa ape ape”

 

MZ diam,

lepas tu semua barang berat dia angkat sorang sorang la. tapi dalam hati ni, adoiii riso jer, kang back pain dia datang lagi…matikkkkk.

 

Memang kena berurut la ni…serius!

Komen
10 Komen

10 comments:

SweetYatt said...

sebelum terlambat... tahniah sbb hani dah pregnant... best kan pregnant... especially 1st baby... mari mengada ngada.... ha ha ha...

jangan angkat barang berat2 yea.... nanti nangis tak berlagu.. dulu masa kak tie bleeding, cerek nak masak air tu pun doctor tak bg angkat.. tp angkat juga, maka, jadilah keguguran yg disesali tak berlagu...

jaga kesihatan, jaga makan, jaga perasaan...

Azi said...

hany pregnnt ke? hany mse azi urut time pntg pn mak bidan asyik ingatkn jaga peranakan.. take care ye

wida said...

org perempuan mmg x elok angkat brg berat2..serah kat lelaki jer.

eh hany preggy ker?

fazilzura said...

eh awk ngndung ker? cmno daku xtau ni ... tahniah ye..

jgn le angkt yg berat2 sgt, takat seret2 tu bley ler...

g urut tau

IbuDhira said...

aiyakkk..rasa cam ade sesuatu kan kat situ..hehe..baik g urut hany..

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

la..kamu ngandung ka?dah p chek dah ka?skg keadaan mcmana dah?

syalinda johari said...

baik ko pegi jumpa bidan ka tukang urut, suh dia rasa peranakan ko, okey ker tak. mmg takleh angkat benda berat weh..cpu pun takleh angkat... peranakan jatuh nnt...

mzhany said...

@swettyatt
kaktie, terima kasih..huhuhu tapi sy rasa tak pregnant lagi hohoho...


@azie
ha tu la selalu org ckp jgn angkat berat kan...


@wida
huhu itulah wida, tapi ni lah dia budak degil....


@zura
ok ok kita g urut...tengkiu


@ibudhira
huhu amponnn rin, ok nanti nk call org yg urut ko jugak


@ladyzul,
kakd...hihihi rasa mcm tak lagi...


@syalinda
waaa cpu pun xleh angkat...aku ni segala mak nenek dah aku angkat...

littlehumblelynn said...

hany

preggy ke ?
kalo preggy tahniah yek

bab angkat barang berat2 ni...mmg kalo x tahan back pain dtg...jenuh nak berurut bagai..apapun take ur time..

Norhafiza said...

ooo cite pasal ni..No br bc pg nih...hurmmm ada kemungkinan mmg terlari sket tp kemungkinan juga sebab urat perut tegang masa duk angkat2 tuh..pe2 pun baik p urut. No pun mmg ada terasa cam tu gak hany..