Ini Wilayah Hijau: Pindah Rumah : Boleh bergaduh weh…


27 June 2011

Pindah Rumah : Boleh bergaduh weh…

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ

 

 

Blog hijau ni, hari ni memang akan penuh dengan entri Pindah Rumah. almaklom ler, baru pindah rumah. lepas tu penat tak hilang lagi, nak jugak kongsikan kepenatan ini dengan orang yang baca blog hijau ni;)

 

 

Hari SABTU,

Pagi kitorang bermula, mula dengan cuci rumah, sampai la pukul2 tau. janji dengan driver lori pukul3 nak hangkut barang. owh yer, pagi kitorang makan nasi lemak, mz makan nasi kerabu. kental tak kental la, kitorang makan pulak pukul9malam ok. kental kan!

 

 

so korang boleh agak la kepenatan nya kan. ni bagi kes hany la, ni pengalaman hany.

 

 

Tingkat atas, kitorang hany mop dan lap sahaja, tapi tingkat bawah memang salurkan air cuci betul betul laaa.sental apa yang patut. then pukul2, bergegas ke rumah sewa, yer lah…ada barang tak kemas lagi, nak jugak sapu sapu almari supaya tak berhabuk bawak mausk rumah sekarang kan.

 

 

MZ solat, hany kemas, then hany solat MZ pulak kemas. dingdong dingdong, pukul4 baru lori sampai.sepanjang hari, memang hany teguk air banyak laa…haus! makanan memang tak hirau…tak rasa sangat laparnya tu.

 

 

Dalam keadaan masing masing penat ni, serius boleh bawak gaduh jugak. tapi sabarlah kan, bercakap tu jangan nada tinggi. serius! ini hany alami sendiri. maybe korang tak macam ni kan. maybe korang smooth jer.contoh macam MZ tanya aper tah, hany macam blur blur, then hany jawab dengan nada biasa jer, slow elok walaupun macam arghhh penatnya…tapi kena ingat kena sedar, kena kontrol. PENAT ok, kalau dah PENAT apa apa boleh jadi…

 

 

dapat pulak hany yang pelupa kan,

jap lagi MZ tanya mana ni, hany diam sambil fikir, sambil ingat…celah mana la sumbat tadi. then tiba tiba, MZ tanya mana kunci rumah nak masuk…hany boleh jawab, b yang simpan, padahal hany yang kunci dan keluar last. haaaa memang boleh gaduh la kan…

 

 

tapi…

itulah dia…pengalaman semua ni, sambil sambil eratkan hubungan;)

 

 

**hari ni, berusaha untuk siap kemas barang semua…semua tau**

Komen
6 Komen

6 comments:

fazilzura said...

sabo2... kalau penat pehtu mcm2 benda nak wat dlm 1 hari mmg gitu ler.. sabo ye

Hanis MY said...

betul tu hany habis haru biru dibuatnya, takpe slow n steady... semoga semua berjalan lancar selamat mengemas umah baru

Norhafiza said...

hahahaha..ye doh hany..mcm abglan time dia kemas/simpan barang jangan le anak2 p main lompat2 ke, lari keliling dia ke..ayat yang selalu keluar dr mulut abanglan.."Abah letih wak kije dakpe tapi jangang ganggu abah wat kije..letih badang dakpe jangang letih mulut.." haha sabooo je lee...anak2 tumpang tambah beban..

littlehumblelynn said...

hany

even dh sebulan pindah..smp skrg x siap kemas lagik tau..relax..pelan2 ok!!

Nafisa81 said...

slow slow la...tak kemana pun rumah tu lari

mzhany said...

@zura
hehe tu lah tamak nak siapkan semua, mana dapat kan


@hana
hihi tengkiu hana


@no
haaa, no lagi la kan dgn anak2 ishhh tak terbayang la haiii


@kaklynn
hihi baeks kaklynnn...pelan pelan...


@nafisa
hihi betul jugak tu, tapi semak mata tengok tu yg geram nk siapkn semua...