Ini Wilayah Hijau: ANNISSA


23 June 2011

ANNISSA



السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ


Mulai Malam ni,
nak buat review menggunakan nama watak di dalam drama ni, bukan nama pelakon. ahaha rasa macam tak besh pulak kan guna nama pelakon.



Balqis = Rozita che wan
Anna = Fiza
Shila = Faradhiya
Sara = Aida Aris
Farid = Zamarulhisyam



Kan episod semalam, Balqis ke Paris untuk beli fabrik apa tah kan…sekali dia ada berita yang mengejutkan, Balqis mengejutkan Anna dan Shila yang dia sudah berkahwin di Paris. BERKAHWIN ok! walhal sebenarnya dia nak cover lah tuh. dia mengupah seorang untuk berlako sebagai suaminya. bayaran nya adalah SEBUAH RUMAH, SEBUAH KERETA dan duitm RM500,000 ok. gilosss laaaa.


Demi untuk menyelamatkan diri daripada si ANNA tahu yang dia dah berkahwin dengan FARID dan dialah madu ANNA. yang suami nya FARID memang sanggup dan setuju dengan penyamaran itu kerana tidak mahu isteri pertama dia dapat tahu…


Fuhhh,
gila la weh. kesian sangat kat ANNA tuh, beriya laaa dia kan. tapi sebenarnya di perlakukan macam tuh. kesiannn ok!


yang besh dan kelakar nya,
si Farid boleh pulak jeles dengan “suami samaran” isteri dia, siap sound dan bagi warning lagi. habis dah ko yang suruh lelaki tu berlakon kan. ha padan muka. tahu jeles, tahu sakit hati kan…


Yang SHILA pulak, terus terusan nak songlap duit syarikat. memang cerita ni berkisarkan kawan makan kawan la. khianati kawan sendiri.


hurmm,
paling emo dah sedey…ANNA dah tahu yang BALQIS dah mengandung. ANNA ni happy sangat sangat, siap belikan baju bagai, barangan baby semua kan…boleh pulak si FARID ni buat buat sedey, sebak konon…padahal dalam hati…


Lepas tuh,
berlaku sedikit pergaduhan. kan ANNA ni beriya sangat excited nya, sampaikan nak tolong pilihkan nama anak la. tiba tiba FARID naik marah tiba tiba hangin. dia cakap macam ni:


“buat apa nak sibuk, itu anak bALQIS bukan anak sayang, BALQIS yang mengandung, bukan sayang”


perghhhh,
sebak siotttt…sedey wehhhh! padahal kan, sebenarnya FARID tu tengah tensen sebab BALQIS kan ada suami samaran tuh, dia jeles suami samaran tu duk pegang pegang BALQIS, yerlah kan akta berlakon, dah depan orang mereka berlakon la…ahaha kelakor.eh ko nih sedeh ke gembira.emosi tak stabil…


sebab hany dah follow cerita ni, jadi memang seronokla, kalau boleh taknak miss episod.


**sapa yang tahu semalam ANNISSA ni episod berapa? ahahah sampai sekarang tak tahu episod berapa**
Komen
4 Komen

4 comments:

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

ckp kesian kat anna tapi dia juga yg mengkianati persahabatan lepa kan?bodo la balkis ni...

wida said...

wida pon layan cite ni pas hany wat review hr tu:)
tgk kat tonton..episod mlm td x tgk, tertido..
lunch hrs nnti nak layan kat tonton..
rasanya cam dah episod 11

Mrs. Adnan said...

tengok jugak crita nitapi same la kite, tak tau episod brape..

gile ek, baru gi paris tup-tup dah kawin..padahal kan seblom ni semua dah tau couple dengan eizlan yusof..

kita tengok je la.hehe!

Hanis MY said...

wahhh menariknyaaa teringin nk tgk...