Ini Wilayah Hijau: Jatuh CINTA…


26 July 2011

Jatuh CINTA…

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ

Asyik duk ushar jer benda alah ni. haishhhh nak kena beli nih. weekend 2hari pun duk ushar, malam2 pun ushar jugak.apa dia? ABAYA….


SR046 XS RM230 cantik kan…kan….ni kat blog kakchik


light1 alaaa lupa nak copy link blog, tp bukan blog malaysian la


ex_nw.jpgkasual je kan


aab-sale simple macam ni pun hany suke, from hijabstyle


Apa beza abaya dengan jubah?

setakat yang hany tahu, abaya ni dia nye cutting jenis A cutting, bahagian bawah dia besar, alaa macam baju kurung pahang la kan, besor bawah. so untuk jenis macam hany yang bont*t lebar ni sesuai la;). lepas tu abaya ni, selalunya bukan semua jenis sarung, ada jenis butang kat depan, kat tepi, ada yang butang sampai ke bahagian perut jer. kiranya kena pakai baju lain la kat dalam.


Ntah la, hany rasa macam teringin sangat nak ada abaya, nak pakai abaya nih. duk survey jugak la…hurmm duk jumpa semua abaya mahal mahal jer, untuk first time ni taknak lah beli yang mahal mahal kan, lepas tu, risau jugak takot kain tak sesuai ker apa ker kan.


korang tahu tak, kat mana ada jual abaya murah murah (umm berpatutan la kan), sama ada online ker (kalu tahu tinggalkan URL eh), ataupun kedai yang ada jual abaya ni, tinggalkan kat ruangan komen eh…thank you so much.


**seronoknya kalau dapat jadikan ABAYA ni pakaian harian…InsyaALLAH**
Komen
12 Komen

12 comments:

fazilzura said...

xreti nk pakai jubah or abaya, kecuali kalau ado majlis2 ler...

abaya leh tahan le mahei nye..

wida said...

jubah2 yg berfesyen n cantik2 mesti saiz kecik kan. yg saiz besor tu..cam mkcik2.

wida pon suka pkai jubah..senang sarung jer.jubah yg ada ni pon jubah lama yg arwah mak beli kat mekah dulu.

littlehumblelynn said...

cantik :-)

tp org rendah mcm kak lin x sesuai ler ...

D'aNie said...

Salam hany,
Saya de sorg kenalan yg jual abaya mmg. Imported dr qatar.. Dlm facebook anie, namanya surayu a.rahim
Harganya ok la brpatutan n mmg cantik

D'aNie said...

Eh eh eh.. Silap from dubai ..m hahah

Qaseh said...

beli jgn xbeli...suka pakai jubah sbb senang nak sarung

ch@ said...

selalu dapat tengok je, sebab saiz tak ada. pernah pakai sekali tapi fesyen lama la. masa skolah dulu selalu ada pertandingan nasyid.

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Memang lawo.. tp klu ikut cuaca kt M'sia ni mmg Hany kena pilih kain yg serap peluh.. klu beli on line, tu yg payah sbb kita tak boleh nak "rasa2" kain tu. MM pun tak berapa arif bab2 pilih kain ni, sib baik la kebanyakkan jubah & abaya yg MM ada hadiah dari kengkawan..diorg mmg pandai pilih, mahal2 pun diorg beli janji sedap & MM pakai - kata diorang.

mzhany said...

@zura
a'ah zura, abaya mmg harga dia wow;)


@wida
umm tu lah jubah ni, saiz dia kalau utk org besar, mmg besar gabak, tapi kalau abaya ni dia ada cutting tu yang berkenan tu;)


@kaklyyn
hihi kaklynn hany pun rendah;)


@anie
ok ani, tengkiu for da info


@Qaseh
hihii a'ah kan kak, senang je sarung saja


@cha
hihi cha kecik molek...agaknya size susah sket kut utk org kecik ni


@MM
betul MM, kena pilih kain yang betul2, sebab takot panas kan...tengkiu MM

Norhafiza said...

cantiknye hany..tp No tak tau le kat mane ade jual murah2..klo ada nnt No gtau ek..

sW33tdARLiNG said...

comell......

Fiza Amran said...

hany ..... abaya nie best pakai specially bla g kenduri pakai jeans kat dalam pastu abaya kat luar lepas kenduri nak berjalan-jalan kat shopping complex pun senang bukak jer..