Ini Wilayah Hijau: Soalan sensitif buat seorang wanita yang tengah mengandung…


18 July 2011

Soalan sensitif buat seorang wanita yang tengah mengandung…

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ

Hai kawan kawan, hai sahabat,
umm sebenarnya kan, hany nak tanya kat korang semua la pada wanita yang telah berkahwin lah yer…sebab yang belum berlahwin pasti belum merasai lagi kan. macam hany pun dah berkahwin masih belum merasai. sebab itu lah hany nak bertanya nih…


“bagi seorang wanita yang tengah mengandung, apakah soalan soalan yang TAK PATUT ditanya, yang mana akan membuatkan wanita mengandung ini TERASA/TERCUIT hatinya”


hurmm,
sebabnya selalu sangat la hany jumpa dengan kawan kawan MZ, ada antara mereka ni baru mengandung, ada dah tengah sarat. yer lah, kita ni jumpa takkan nak senyap jer kan. takkan la lepas SALAM, terus senyap jer kan. mesti la nak berbual jugak.


Taknak la kan, dek kerana soalan yang salah tu, terus buatkan orang terasa hati, kecik hati ker…ishhh nauzubillah…
Komen
9 Komen

9 comments:

azie said...

tgk org jugak kot hany....bagi kazie takde apa pun soalan yg boleh buat kita rasa sensitip masa peknen..boleh je ajak borak mcm biasa..kalau nak tanya pasal benda berkaitan preknen...tanya jee contoh soklan Check up kat mana? dah brapa minggu? nanti plan bersalin kat mana? hehehehe sure org tu suka jawab tauuu..excited kan nak dpt bb hehehhe

fazilzura said...

emmm haah betui2 kato @azie tu .. tgk pd org jgk , cm zr dulu x kkisah pun story psl apa2 pun... tp selalu nye hany story je psl baby ..

syalinda johari said...

aku pun setuju dgn komen2 di atas, tgk pada org jugak.
tp soalan yang aku rasa paling okey.."dah brapa bulan dah" , nnt bersalin kat sini ker kat kampung",tp jgn la dok kata gini, "weh gemuknya ko" sebab org pregnant mana ada yg kurus..kakaka.. bab tu aritu aku dh bebai2 dh.. kakakakaa.. kalo yer pon pempuan pregnant tu gemuk ka, pipi tembam ka..simpankanla kata2 itu dlm hati.. hahahahhaa.. cey2...mana la tau mood dia tak brapa baik time tu..hormon tak stabil kan..kekeke

fiezaradzi said...

tah la.. ok je kot.. sbb kdg2 org ngandung ni die rasa sonok, so mungkin hati tgh riang.. tak de yg sensitip sgt kot.. lau bab nak borak tu, sesuai kalau tnya pasal peknen la..tapi utk lebih baik, bak kata syalinda, yg perubahan fizikal tu baik diamkan jer..lain org, lain ragamnya..

wida said...

emm..terfikir gak apa soalan yg sensitif tu yer.
tp masa wida dulu..okey jer, org tnya..kita jwb cam biasa. tak ada apa yg nak di terasa hati..

littlehumblelynn said...

hany

dulu masa kak lin preggy-kalo ada org tanya " apa rasa perut besar -berat ke tak ke ?'

wah rasa nak penampar jek..

mood swing bila mgdg..hehehe

Azi said...

azi psl soklan2 ni xde mslh nk jwb, rse semua ok je, tp mse ngndg hakeem ada org ckp perut ko kecik sgt tp pki baju besar nk mampus, pastu ckp baju rupa bju tido lg.. klu hany marah x? azi xmara tp kecik didlm hati.

pastu lg satu kwn azi klu di pggl mk buyung suka sgt, tp ada azi bce kt blog sorg tu dia mrh sgt org pggil dia mk buyung.

tp ini semua bkn soklan kan...hi3

Norhafiza said...

No pun tak terpk soklan sensitif sbb No ok je,,,klo arg cakap "WAH..MAKIN SIHAT (BESO/GEMOK) NAMPAK AKANG" no ok je..dan jawab "MESTILA" sambil senyum..hany kene tengok org tu jenis leh wat lawak ke tak..klo jenis serius baik jangan mula..

ch@ said...

soklan ni kena tgk dan depend on org tu preggy tu hany. tak boleh nak teka. cuba hany jumpa kita ni, tanyala soklan apa pun, gerenti i jawab dgn penuh mesra dan senyuman manis. orang pregnant kena mood ceria2 je tak boleh moody.