Ini Wilayah Hijau: MC, alahaiiii…


18 July 2011

MC, alahaiiii…

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ

Hany MC hari ni…
pagi tadi Hany pergi kerja macam biasa, hurmmm memang tak plan nak MC walaupun memang dah sakit dari semalam lagi. hurmmm…



Alkisahnya,
semalam petang, hany nak amek wudhu’…so masa nak ambil widhu’ hany tunduk la sikit kan, dah nak habis…hany tunduk lagi sikit…tibatiba ada bunyik KTAK, sekali jer di bahagian pinggang hany sebelah kanan. ingatkan tak ada ape. then hany bangun la…Ya ALLAH…sakitttt sangat pinggang ni, nak berdiri tegak/lurus tak boleh.

Lepas tu, jalan slow slow nak solat. masa nak sarungkan kain telekung tuh, hany tunduk sikit nak rendahkan badan nak masukkan kaki dalam kain, masa tu SAKITTT sangat.
Alhamdulillah, masa solat tu ruku’, sujud tak rasa sakit. cuma masa berdiri jer sakit. KAKLYNNN, mintak maaf yer, takdapat pergi rumah kaklyn semalam. maaf yer.

Malamnya,
nak tido pun sakit, takleh luruskan badan, kalau luruskan badan…bahagian perut pun sakit jugak. ntah la…hany dah risau giler la takut tulang kan. haiissshhh.

Pagi tadi,
masuk kereta…duduk dalam kereta pun rasa sakit…tak per la pergi jer la dulu, then pergi klinik…doctor cakap muscle. fuhhh alhamdulillah…nasib baik bukan tulang kan.

doctor cakap tadi, balik ni makan ubat, then rest…tido jer sepanjang hari…masalahnya doc, baring pun sakit macam mana?
Komen
7 Komen

7 comments:

fazilzura said...

mak aiiiii , siap ado bunyi lg tu .. ngeri je ...

hany g le xray kt spital .. kalau sume ok x pe, janji kite gcheck up .. jgn bior2 tau

Diyana said...

uish siap bunyi2.dahsyat.gi ngurut le hani..;).take care

wida said...

rehat jer hany..
take care

munna said...

alahai siannya hany.... get well soon ye...

apak cikidong said...

tulaaaaaaaaaa... "melipat" sampai over sangat ni.... kekekekekekekekek... semoga cepat sembuhhh yer... leh sambung "melipat" lagi... lariii!!! ekekekekek

Norhafiza said...

alahai hany..no rasa klo tak baik juga p doktor lain..kadang2 sorg doc kata camni..sorang lg kata lain..yg eloknya buat xray ke atau apa yang patut..hr ni dah rasa camne hany?..

mzhany said...

@zura
tu la zura...huhuhu ok ok nanti hany pergi....tq


@diyana
hany dah urut dah last week. hurmm ntah la...tq diyana...


@wida
ha tu la wida, mmg nk baring je hari ni


@munna
tq kakmunna


@apak
ahaha mana ade apak...ahahha


@no
tu la no, kalau tak kurang gak ni,, memang nak g xray la. hari ni masih rasa sakit lagi ha...