Ini Wilayah Hijau: Ramadhan ku…


07 July 2011

Ramadhan ku…

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ
Sekarang ni,
hany berada di bulan “Ramadhan”. hihihi ni lah dia orang yang last minit ganti puasa. tapi sekurang kurangnya, ada effort la nak ganti puasa kan, bukannya main pasrah jer…alaa tak sempat dah…takper lah bayar jer lah fidyah tu. owh No No No, kawe tokleh gitu, cik abe kawe sound awal awal doh weh.

Hari ISNIN, dugaan…opismate betulbetul sebelah hany, lepas lunch hour, dia makan MCD ok! MCD, bau nyer haduyaiiiiii…sabor hany sabor. ko bukan budak kecik lagi kan, nak main terliur bagai kan.

Hari SELASA, waktu lunch hany bantai tido jer dekat surau…elok je lepas solat, budak budak ni makan kerepek pulak. dia punya bau kan…fuhhh memang la menggoda. padahal kerepk je kan, selalunya takder lah hany beriya sangat kalau bab kerepek ni. makan tu makan, cuma tak fanatik. tapi time puasa ni bau jer pun dah tergoda bagai.

Hari RABU, Lunch hour, keluar pergi JJ. pergi STUART, carikan barang untuk MZ. Lalu depan Secret Recipe, huh…ok lagi tak de ape sangat pun. lepas tu balik opis…petangnya ada pasar malam. demmm sekali tengok air cendol kat pasar malam…hwaaa sedapnya, tercabar sungguh la hai…

Fuhhh, berjaya akhiri hari ke3 nih. dannnn MZ pun supportive, MZ pun puasa jugak. yerlah sekarang kan sya’ban kan…elok jugak puasa. training awal awal. kan nanti perut tak terkejut bila tiba Ramadhan nih.

Weekend ni, nak makan sate. sebabnya semalam nak makan sate, cari punya cari tak jumpa. ingat nak beli je kat pasar malam, tapi risau kot kot tak sedap kan keciwa pulak. so tunggu jer lah beli kat kajang weekend nanti kan.

**uishh tak lama dah nak masuk ramadhan, lepas tu SYAWAL, shotttt banyak benda nak kena sediakan nih, adeihhhh**
Komen
10 Komen

10 comments:

ozzy said...

Assalam..

Semoga ibadah diberkati..

dd dudu said...

nak tanye kemusykilan. erm klu byr fidyah kan, still kene ganti pose kan kan??

-motip dd malas nak gugel? hehe-

Fiza Amran said...

selamat berpuasa.. fiza selalu ganti puasa masa puasa enam.

syalinda johari said...

aku arini posa jugak, lepas tu ada sehari ja lagi utk gantii..merdeka nnt.. kakakaa..over pulak..

fazilzura said...

nk pe kes ni , akhir2 baru nk ganti ye... rotan baru tau ...

zr suke ganti time pose 6 then terus smbung, xdeler tergugat2 nnt

Siti Hajar Masri said...

selamat ganti puasa..

Norhafiza said...

syabas hany..no puasa seminggu hari tu tengok2 leh turun hampir 2kg tau..sebab No tak bangun saho (tak sedo hehe)..makan berbuka pun ala2 je..skang No boleh bangga dengan 60.8kg dr 70.2 dlu hehe..mmm no nak cabo hingga maintain 55kg..insyALLAH..

munna said...

KAK MUNNA PUN ADA LAGI 2 HARI... NEST WEEK NAK HABISKAN MINNGU NI GANTUNG BENDERA

mzhany said...

@ozzy
waalaikummussalam, ameen mekasey.


@dd
hihihi xpe dd, a'ah still kena ganti jugak puasa tu walaupun dah bayar.


@fiza
hihi cayalah fiza, ganti awal2.hohoho gud gud.


@syalinda
waaa seronok seronok...hihihi weh buka ape hari nih.

@zura
ahaha amponnn;) bagus la zur ani, ok puasa akan datang hany akan try ganti ms puasa 6


@hajar
terima kasih hajar


@no
waaa cayalah no...besh tu, siap turun lagi...hany ni tak cek lagi nih...


@munna
jom kakmunna jom...habis kan jom.

littlehumblelynn said...

hany

berapa hari lagik ni?
smg selamat hdknya..