Ini Wilayah Hijau: Astro First, apa kata anda…


14 March 2011

Astro First, apa kata anda…

  


Rasanya, semua sudah maklum akan kemunculan ASTRO FIRST, yang di bawakan oleh ASTRO kan. dan semua sudah tahu apa ASTRO FIRST tu kan…


Setakat sekarang ni, hany takpernah lagi la subscribe Astro First ni, umm bukan apa…semua cerita yang ada dalam Astro First setakat ni masih tidak menarik hati hany lagi la…hehehe


astro first_logo


Honestly,
masa mula mula diperkenalkan Astro First nih, hanya agak tidak suka. macam sedikit protes la. kenapa? sebabnya bagi hany macam tidak adil buat pembuat filem kan, ada yang baru 3minggu ditayangkan di panggung, tiba tiba dah masuk dalam Astro First kan. macam not fair la…ahaha kalah ok pembuat filem hany nih..ntah ntah diorang tak protess pun ;)


tapi,
mesti lah ada bayaran jugak buat pembuat filem kan, takkan la free free je kan, dah tu kita ni nak subscribe Astro First pun kena bayar. so faham faham la….


Then, sekarang ni…
hany rasa macam ummm OK jugak ada Astro First nih. yelah bayangkan untuk mereka:


1) Yang ada baby:
Sudah seharusnya lah kan, terpaksa dilupakan seketika aktiviti untuk tengok wayang, ater takkan ko nak bawak baby masuk panggung, takpun nak anto mana mana kan. TAPI, dengan Astro First nih, ha tu dia…ko subscribe je, 2hari cerita yang sama, hadap la ko kat rumah tu, sambil tetekkan baby pun boleh:)


2) Yang ada ramai anak:
ummm, sedia maklum, masuk panggung kena bayar…bayangkan ada 5orang anak…so darabkan kan 7orang dengan harga tiket wayang tuh kan. TAPI kalau Astro First, kalau tak silap RM15 untuk 1filem. so SUDAH SEMESTINYA LAGI JIMAT kan! lagi satu senang nak manage anak anak kat rumah kan…


3) Untuk Orang GANU:
ahahahaha sedia maklom, GANU tak de panggung wayang yer. not sure lah tempat lain ada jugak yang takde panggung ni. tapi honestly hany pernah pergi sekali je panggung kat GANU, then when a woman masuk panggung tu, waaa semua mata tertumpu, macam jahat benor ko. sebab location panggung adalah di tempat yang sangat scary movie ok. jadi rasanya kesempatan Astro First ni, memang sangat berguna untuk mereka yang di negeri tiada panggung.


tapi,
aperpun berbalik pada masing masing punya pandangan la kan. as for me, setakat ni memang tak teringin lagi nak subscribe Astro First ni. sekarang teringin nak tengok Merong Mahawangsa, for sure hany nak tengok di panggung. rumah ku takde sound sistem yang besh. so tak feel la tengok akt rumah ;)



**kalau cerita ROSYAM NOR, seriusly, hany tengok kat wayang. dan semua cerita ROSYAM NOR hany tengok ;)**
Komen
6 Komen

6 comments:

apak cikidong said...

apak pelanggan setia Astro Box Office.. menarik gak citer tamil dia.. cubalah.. ahhahaah

Norhafiza said...

hany, sebenarnya dah ada kerjasama antara astro dan penerbit filem. No ada dengar komen masa dorang mula2 nak kuar dlu..jd 2-2 dapat untung hehe..

betul hany..klo ada sound sistem br berbaloi kalo tak cam tengok movie biasa la..

jUst mE mYsElF n I said...

Hany komisen pas pada aku skit erk sebab kau dah promote astro conform dpt komisyen... :D

munna said...

macam kak munna yg ada baby dan takde panggung kat sini... mmg suka kat astro first ni... santai je tgk movie... layanlah 2 hari tgk tak henti2... setakat ni dah tgk ngangkung, kak limah dan khurafat...

ozzy said...

Assalam..

Segalanya bergantung pada kemampuan dan minat seseorg.Ada juga yg jenis mengikut apa yg org lain buat..last2 membazir je.

cik daisy said...

betul3.. misti astro dah bayo dgn harga agak tinggi pd penerbit filem2 ni utk diorg tayangkan dlm astro 1st tu.. mcm aku ni berbaby kecik, maybe sesuai gak lar kalo x dpt tgk kat wayang, tp rasa x sabo nk tgk citer2 tu. ape2 pun, tgk gak movie ape yg berbaloi utk kite beli & confirm dok umah selama 2 ari tu utk tgk. rugi plak beli kalo x tgk kan! =)