Ini Wilayah Hijau: update pasal diri sendiri =)


11 March 2011

update pasal diri sendiri =)

 

 

 

Asyik update pasal MZ je kan…

kali ni nak update pasal diri sendiri plak. ahaha xperlah, kalau rasa xnak tahu…scroll scroll je lah, tengok benda lain yer ;)

 

 

kawan kawan,

(yang berada dimana mana saja yer…yang dah lama tak jumpe tuh, yang baru jumpe, yang dekat mahupun yang jauh)

 

 

hany setakat ni, masih lagi berdua dengan suami terchinta, Mohammad Zuki (MZ), bila sebut berdua tuh, maka nya setakat saat ini, hany belum lagi pregnant…huhu ntah la dah lama tak check kan…walaupun “kawan baek” dah lambat gile nih ;)

 

 

tapi kawan kawan,

badan ku macam orang pregnant jer…ahaha serius, badan naek gilosss laaa….adeiii tensen meh tensen.

 

 

baru ni kan kawan kawan,

hany buat full blood test, erkkk buat pertama kali nya hany di sahkan KEKURANGAN DARAH, KURANG IRON dalam DARAH. owhhh owhhhh apakah apakah…

 

 

hari ni kan kawan kawan,

mata hany naik ketumbit…haduiii daku tak skodeng sape sape tau..even suami ku..hihihi…sebelah kanan nih ha….tapi saat ni masih lagik kecik…secoet jer size nyer…

 

 

pastuh kan kawan kawan,

hurmm hany sekarang takleh duduk lama lama…sakit sangat rasa sengal camtuh…kat mana? kalau dah duduk tuh, menggunakan aper, tak kan siku kot kan…haisshhhh….malu nak sebut, tapi tak segan nak citer….

 

 

kawan kawan,

hany sekarang ada area seri kembangan, rasa rasa nak jompa ker, bleh la roger roger yer…mel me @ zukihany@gmail.com.

 

 

oklah kawan kawan,

tak larat nak taip banyak banyak…sebab tak leh duduk lama lama kan…

 

 

ok kawan kawan,

ape ape hany hapdet lagik yer….daaaa

 

 

 

**kawan kawan, tak mahu lawan lawan…kawan kawan tak baik makan kawan…**

Komen
11 Komen

11 comments:

fiqkbe said...

rajin2 kan bersenam ;)

Oasis said...

hehe...selalu cek tekanan darah tapi masih tak brani nak derma darah

mamaaizara said...

azi pn skrg ni kekurangan darah.. hany jgn minum susu dgn makan nasi dalam waktu yg sama tau...
hany kita ni dekat je kan, tp blom penah bertemu @ terserempak, suatu hari nnti kita jupe eh...

azzey said...

seri kembangan? dekat dh tu ngan kajang ni. meh sini dtg kajang..heh3..

Siti Hajar Masri said...

sy pulak tekanan darah rendah..apa2pun jaga kesihatan ye..:)

apak cikidong said...

perkembangan yang sihat... ok lah tu..nak risau apa...

Norhafiza said...

masa peknen hari tu No makan obimin( kes malas nak makan ubat yg 4bradik tu hehe)..alhamdulillah 13point darah No..lepas bersalin pun No makan..mcm kes hany No tak tahu leh makan ke tak..pe2 pun kalo hany nak makan apa2 ubat kene tanya doktor dlu tau, jangan main rembat je nak makan vit tu vit ni..spirulina pun kene tanya pendapat doc tu tau hany..

pe2 pun kesihatan kita patut diutamakan dlu ye hany sayang bucuk2..muah3x

mzhany said...

@fiq
baekkk dik ;)


@oasis
wadi, ahahah hany dah 5kali dah, tp ni mcm dh tak layaak la sbb kurang iron kan...


@azie
ok azie tengkiu...selalu hany minom susu, nak tid and bgn pagi jer;)
ye eh azie dekat, umm nnti hany melawat azie eh, bilal baby dah kuor ;)


@azzey
hehhe yer dekat kajang tuh..hehe slalu g hentian kajang je azzey;)


@siti hajar
owh darah rendah eh...ok ok u too take care k...


@apak
hehehe itu ler bersyukur...


@no
oo mcm tu eh. ummm a'ah hany skrg mkn ubat yg doctor bg je. sbb takot gak. ok no tengkiu, no jugak take care...

ardinihumaira said...

dni ado darah rendah... kadang2 cepat letih..

wida said...

hany, try lah mkn homeoptahy..dulu sy pon mkn ubat homeopthy.

mzhany said...

@dni
ooo mcm tu eh...umm dni pun take care tau, nnti nk naik pelamin...jaga diri elok2 k


@wida
ok wida,nnti hany try ushar k...tengkiu