Ini Wilayah Hijau: Ronasutra mineral makeup


10 March 2011

Ronasutra mineral makeup

 

 

 

hurmmm,

hany baru je beli Ronasutra mineral makeup nih.

 

 

sebenarnya,

hany ni dah kehabisan compact powder. itu pun yang hantaran dulu, dah 2tahun tuh.huhu…selama ni hany tak pakai bedak pun g opis ahaha…nampak sangat pemalash…hany sapu cream skin repair ANA Edar, then calit sket lipstick…then terus g kerja…

 

 

ntah,

hany rasa memang malas la nak sapu sapu, tepek tepek…hurmm kalau dah diri sendiri malas, memang tak leh tolongla kan. ada la make up set yang branded riban riban harga, kalau tak guna, kalau malashhh, memang ko macam tu jugak la kan.

 

 

then,

hany pun tiba tiba memiliki perasaan untuk memiliki compact powder. tiba tiba perasaan itu datang…dan tiba tiba jugak hany memilih RONASUTRA nih. ntah la tak tau reason yang spesifik…mungkin sebab hany ni malas, jadi hany nak yang main sapu je, then dah setel.

 

 

dan hany pun beli…ting dah dapat…dah try hari nih.

 

 

090320115079

 

apa rasanya???

 

 

hahah sila jangan tanya yer, hany ni jenis tak reti nak explain bagai pasal makeup nih, apa yang hany tahu…eh hany tengok…macam takde perubahan pun, macam tak pakai apa apa jer. eh ke kena pakai tebal tebal? ke kena pakai dengan foundation? eh ke kena…ntah kena apa…

 

 

jap eh, tunggu tengok ada tak yang tegur kan…kot kot ada la yang cakap…

 

 

eh muka ko nampak flawless sgt hany…ko pakai ape sekarang???

 

 

eh hany muka ko lain la hari nih, kenapa eh???

 

 

eh hany, nampak cantik laaa???hany pakai makeup ape eh???

 

 

 

tapi…

sepupu hany pernah tegur la,

 

Hany, kulit muka ko sekarang nampak macam gebu la…macam putih gebu tau…dulu tak macam ni…

 

 

ni dia cakap sebelum hany beli Ronasutra lagik tau…yang ni hany rasa sebab hany guna skin repair ANA Edar tuh.

 

 

then semalam ada jugak yang tegur…

 

Hany muka ko nampak smooth je bila pakai tudung nih

 

 

ahahaha..

nampak sangat bila pakai tudung tuh muka ku nampak smooth, bila tudung lain, maka tak smooth…jadi lepas ni, tiap tiap hari hany akan pakai tudung tuh. kaler ijau lumut…

 

 

dalam minggu ni jugak,

sorang lagi tegur, Niza…masa bersalaman dengan dia, owh yer ofis hany selalu pagi pagi ada briefing so lepas briefing akan salam salam la…

 

 

hany, muka ko nampak licin laaa….

 

 

semua teguran ini adalah sebelum menggunakan Ronasutra…ahaha apa sebenarnya ko nak citer nih hany.

 

 

kulit muka hany nih, setakat ni Alhamdulillah, satu je lah masalahnya, iaitu hany mempunyai permukaan bulan di muka. gila kan, kawah bulan tu boleh ada kat muka hany…bukan senang nak ada kawah bulan kat muka tau…ahaha siot bangga lak ada kawah bulan kat muka kan.

 

 

Pori pori hany besar laaa…so boleh nampak dengan jelas lubang pori pori tuh kalau duduk dekat ngan hany.tapi takperlah bukan masalah pun kan.huhu…

 

Large_Pores_Before 1

ha tu dia pore…

 

 

ha,

skin repair ANA edar tuh besh jugak…;)

 

 

**dengar naturactor tuh besh jugak, tapi hany tak tergerak nk beli…pasni nak ushar BB cream dan treatment gel keluaran ANA edar, baru launch. eh eh hany pilih ANA edar punya produk sebab dah sah, sahih keluaran muslim;)**

Komen
9 Komen

9 comments:

qasehraihan said...

wah mcm best je ni..nk cuba jg la..hoho


http://qasehraihan.blogspot.com/2011/03/apa-hadiah-kawen-yang-paling-pengantin.html

ch@ said...

macam best je hany, kita pun pori2 besar. bila tengok dekat2 aduh rasa teruk tengok muka sendiri. cemburu tengok orang yg gebu2 tu.

bonda dadif aka akish said...

cam menarik juge ni yah...ronasutra ni ade kat mane2 ke jual??

=)

Oasis said...

Hany:
lelaki blh pakai jugak tak? takut nanti nampak cam pki mekap plak. Malu klu ada yg tegur nanti. Hehehe

liza said...

salam hany...nk tnya yg skin repair tu nama dia dia Premium Exotic Skin Repair ye? harga saya tngk kt website rm165. yg itu ke? ingat nk beli jgk. sbb saya ada mslh jerawat besar dan parut. dh lama nk cari produk yg blh hilangkn parut, tp blm jumpa smpai skang...;(

~DdJdT RaS'Sa Beauty~ said...

Treatment 6 in 1 Gel ana edar memang bagus.

~DdJdT RaS'Sa Beauty~ said...

Nama produk tu Treatment 6 in 1 gel...harga RM74.90. Saya ada jual produk ana edar.

~DdJdT RaS'Sa Beauty~ said...

Nama produk tu Treatment 6 in 1 gel...harga RM74.90. Saya ada jual produk ana edar.

~DdJdT RaS'Sa Beauty~ said...

Treatment 6 in 1 Gel ana edar memang bagus.