Ini Wilayah Hijau: Tahu tak LAICI tin yang HALAL???


22 March 2011

Tahu tak LAICI tin yang HALAL???

 

 

 

Taknak berkias kias, merapu merapan…ni ha hany nak bertanya, korang tahu tak LAICI DALAM TIN tuh? ha hany nak bertanya, LAICI DALAM TIN yang mana eh yand ada tanda HALAL, HALAL JAKIM???

 

 

Di mana nak perolehi nya???

 

 

sebab, kebanyakkan LAICI DALAM TIN yang hany tengok ummm semuanya macam tak HALAL jer…takde HALAL JAKIM.

 

 

200320115127

 

 

200320115128 yang GIANT pun takde HALAL JAKIM

 

 

 

200320115130

 

 

 

200320115129ha yang ni paling glemer hany rasa….

 

 

 

Sebenarnya,

MZ ni suka minum Milo Laici…tapi yerlah since semuanya macam takde HALAL JAKIM, rasa was was tu lagi kuat…maka terpaksa lah dibatalkan niat yang menjadi kegemaran itu.

 

 

 

**korang tahu tak yang ada HALAL JAKIM, dimana nak dapatkan? matik kaluuu nak buat Milo Laici guna buah laici yang sebenar tuh…** 

Komen
13 Komen

13 comments:

Norhafiza said...

ye la hany..skang susah nk cr laici tu..sini pun cop HALAL pun dr negara masing2 je..nnt No cuba cari kot2 ada..

p@kcikLie said...

ye lah memang susah nak cari logo halal Jakim utk laici...dah lama stop ...sehingga confirm ada pengeluar dari syarikat Muslim di pasaran...PCL juga nak tahu selanjutnya.

qasehraihan said...

aak ek..tp sy bese pakai yg nutrico tu gak..hehe

hai hany..sehat ke?

brown19 said...

akak... cmne rasa milo laici nih??? teh o ais laici tau la... hehehe... my fav...

Oasis said...

wadi pun tak sure. Tapi blh pergi ke laman web Halal tu. Semua senarai barang halal ada kat situ.

kalau susah sangat....Hany tanam la laici. Lps berbuah, kita buat2 laici tin sama-sama. Hehe

Gurau je...jgn mrh k.

littlehumblelynn said...

milo laici?first time dgr,..,sedap yek?

Siti Hajar Masri said...

sy x pernah nmpk lg laici yg ada tanda halal jakim..:)

mzhany said...

@no
ha tu la no...susah kan...sbb makanan dalam tin bahaya sikit


@ciklie
kalau ciklie tahu sama sama share k


@qaseh
ooo sy taktahu la kak, xpernah beli lagi laici tin ni...alhamdulillah sihat...


@brown
ain, ummm tu la skrg jarang minom melo ais laici nih...


@oasis
ahaha wadi jom kite sama sama usahakan ;)


@kaklynn
hehehe kaklynn xpernah dgr eh..umm


@hajar
ha betol memang pun...

Norhafiza said...

No dah servey laici untuk hany..

http://nopija.blogspot.com/2011/03/laici-oh-laici.html

Norhafiza said...

no br je balik servey laici lepas anto anak2...sama la hany cam dalam entri No..huhuhu..No pun dlu pernah gak makan yg jenis tu waaaaaa...

Norhafiza said...

hany..kakIna cakap baik hany beli buah laici, kupas dan masakkan dengan air gula..lagi selamat dan halal kan..tp senang tak nak cari buah laici kat sana hany?..di Labuan ni no tak perasan la plak..kene p servey kedai buah la lepas ni hehe..

mzhany said...

umm no betol jugak tuh, lagi kompem yg ianya adalah halal dan selamat kan...tq dear...

fizariza5157 said...

http://www.halal.gov.my/v3/index.php/ms/direktori-halal-malaysia/126-direktori-halal-malaysia