Ini Wilayah Hijau: Red Theme


07 March 2011

Red Theme

Aha…
minggu lepas, kami ada sambutan hari lahir lagi. dan tema nya adalah MERAH. ha merah makngah…


waktu briefing, HR siap pesan…hari ni MERAH semua…jaga jaga yer;) Merah itu menawan, Merah itu berani….


dan entri ini, agak panjang, tapi banyak gambar…so agak agak boring nak baca tuh, layan je lah tengok gambar yer ;)


040320114979 Chocolate Strawberry, secret recipe.
& salah eja nama, sepatutnya HAFILAH. memang bibis chiwi la orang yg tulis ni…


040320114984 Orang yang menyambut hari lahir…
eh tuan punya badan pun tak kaler MERAH ni…;p
(sedikit effect bloom pada gambar)


Sambutan adalah di PIZZA HUT. hurmmm memang sangat kekenyangan, tengok lah kek yang besor, walaupon seorang dapat hanyalah sepotong, tapi sangat mengenyangkan, bayangkan CHOCOLATE+STRAWBERRY…

040320115010 inilah sepotong kek yang setiap orang dapat…


040320114992 hadiah…seronok semuanya besar besar tau….


040320114987 besday boy…asal auntie amek gambar aqil kan, mesti aqil buat muka slenga kan kan…gigit pipi kan…


owh ye,
ini AQIL, menyambut hari lahir yang pertama pada 3.3, so tumpangkan sekali pada sambutan 4.3. tapi besday si hafilah adalah pada 5.3…hehehe


page1
hadiah….


page2 Hadiah lagik….


page3 dan lagik….


page4 dan hadiah lagik haaa….


ha,
nak citer la jugak kan. hany sebenarnya takde baju MERAH ok. pepaham la, wardrobe hany tu penuh dengan baju HIJAU jer. lepas tuh, plan dari isnin, dari sehari ke sehari nak pergi beli. tapi asyik tak de kesempatan je…dengan MZ sakit, dengan balik lewat tiap tiap hari kan.


then, hari khamis, plan nak pergi la petang lepas balik kerja. sekali banyak kerja, jumaat ada demo, so kena siapkan kerja. hany dah give up. nasib la tak de baju MERAH pun, nak buat camne memang tak sempat betol2…pastuh, tiba tiba terfikir…takkan la taknak pakai MERAH kan, tak seronok la…sedey plak tiba tiba kan…

then,
hany balik rumah dulu…sebab nak datang balik malam nya nak buat kerja. lepas maghrib, hany dengan fizah…singgah GIANT kejap…plan nak carik baju MERAH laju laju…MAsuk 1kedai…aaahhh takde MERAH yang MURAH. sekali promoter dia tunjukkan 1baju. tapi MERAH+BIRU. tapi BIRU yang banyak…uuuu, dek sebab nak cepat then baju itu MURAH.hany pun rembat laaa….setel…takyah fikir…terus pergi opis dan sambung buat kerja, balik kul12malam…


040320114991

040320115001


 3-6-2011 10-04-40 PM
group fotosintesis
3-6-2011 10-05-21 PM



Dan gambar pilihan tuan rumah adalah…

040320114983 nampak tak tahi lalat kt bawah bibir tu ;p


**next sambutan adalah tema PEACH…sioootttt takder jugak baju PEACH, sape nak sponsor???**
Komen
14 Komen

14 comments:

~aSFaLiZa~ said...

kali ni aku nk jadi mak temah yg memaksa sume org pakai baju peach. kalau sape tak pakai, aku tembak sorg2

wahida said...

wow wow wee!! byk nya hadiah...best2 lak tu...

wida said...

best..best..
hany, cepat2 cari baju kaler peach pulak

Hanis MY said...

bestnyaaaa suka sgt girls party ni huhu..jeles la,..
hany..ni lah masanya nak cr baju baru..ada alasan kukuh gitu tau..

munna said...

yg penting tudung dah merah menyala ...hany suka sangat dengan baby ye... takpe ambil berkat dulu ye... insyaallah nanti mesti ada rezeki...

fiqkbe said...

sedap nyer tgk kek tu.. byk nyer dia dpt hadiah.. =D

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Hany - seingat I u kan ada baju peach time wedding anak sedara u last year tu.. (cehh...hebat tak memory I?).

Anyway, terliur la dgn kek tu... dapnya...

nIsYa said...

paling kurang hany dpt beli baju baru. Wane wani gitu hehe

mzhany said...

@asfaliza
ahaha siot r nak tembak tuh...


@wahida
itu ler besh kan hadiah tuh...


@wida
huhu susah tu nak cari kaler peach


@hana
ahaha betol gak tuh...chewahhh kalu cam ni tiap2 bulan bleh beli baju baru nih


@munna
ha itu ler, merah menyala...umm kakmunna mestilah suka, gerammm sgt...


@fiq
ha sedap dan sgt muak hohoho


@mm
MM, shottttt, serius mm sgt kuat memory mm. ok ok dah igt eh, sebenarnya itu peach ke orange eh..ahahah


@nisya
heheh itu ler, kalerfull...

mamaaizara said...

bibis chiwi tu amende?

Fiza Amran said...

waahhhhhhhhh sedapnya kek... nak jugak..

SURIA AMANDA said...

meriahnya....seronok kalau dpt hadiah banyak kan..last lisa dpt hadiah banyak masa kahwin ari tu..huhu

Fielah said...

cop...btw bday sebenar sy 6 mac ye... heheh seronok tgk semua gmbr2222222222222..oyeahhh tq semua tqq..

Norhafiza said...

wah...meriah la opis hany..mmg sporting giler...tiap2 bulan makan kek....kek oh kek..kau buat ku tergudaaaaaaaa.....