Ini Wilayah Hijau: Merong Mahawangsa


20 March 2011

Merong Mahawangsa



Yer yer...
orang lain dah lama tengok kan, hany dan MZ baru semalam berkesempatan tengok. setelah beberapa kali mencuba akhirnya berjaya mendapatkan tiket thru online kan...heheh usaha tangga kejayaan, bukan begitu??? walaupun MZ bekerja hari sabtu, nasib baik balik awal, kalau tak harus tak dapat tengok lagi...


to kakmunna,
hihihi soriii hany nak buat review juga cerita Merong Mahawangsa nih ;). alaaa kakmunna janganla marah eh, nanti pasti ada di Astro First. pasti...masa tu kakmunna layan la sepuas hati eh eh...;)


Actually, 
MZ tidak lah bersemangat sangat nak tengok Merong Mahawangsa nih, hany la yang bersemangat nye kan. Kalau tengok transformer, Khurafat memang semangat MZ lain. ahahaha hany plak yang tak bersemangat nak tengok Khurafat tuh. bukan kata MZ tak layan cerita Melayu, tapiii...ummm ntah la...dah hany beli tiket, maka  pergi je lah hohohho...


ahaha soriii, salah pic daaaa...


ni google yer...tengok la sendiri kt pic tu yang design balik pic ni....


Overall,
bagi hany Okay, hany suka cerita nih. Dari segi CGI yer itu, hurmm memang improve la dari cicakman, hany sangat suka tengok, tang kapal layar tuh, tang ribut ribut...tang awan masa mereka dalam kapal...owhhh perempuan suka benda benda menarik nih ;)


Eh sebenarnya kan, hany tak tahu sangat jalan cerita Hikayat Merong Mahawangsa tuh, jadi dengan tengok cerita nih, ummm ok macam ni eh hikayat nya...ahaha itu dalam subjek sejarah ker? kalau dalam subjek sejarah, patut la hany tak tahu sebab hany tak suka sejarah. 


Pergilah tengok, kalau ada masa tuh. sebab rasa nya tak rugi pun.


MZ lak cakap,
biasa jer cerita nih, cuma nak tunjukkan CGI tuh jer. hohhoho horlicks. lain orang lain pandangan nya kan. mungkin jalan cerita dia biasa sahaja kot bagi MZ.


dan lagik,
hany suka perkampungan yang dibina tuh. yang tempat Garuda tuh...tepi batu bata tuh...cantiklah...

luar negara guna nama ni kan???


**tak sabar nak tunggu citer KONGSI, Lu Langsi Lu mati, Langi=berlagak**
Komen
6 Komen

6 comments:

alongxp said...

ok la tu,da tgk la jugak...sy xtgk lg ni ha...

Fiza Amran said...

wah bestnya hany.... nak ikut nak ikut kita x smpt g lagi

Oasis said...

Wadi tunggu DVD je lah nanti. Tapi yg original la, xsuke yg cetak rompak. Sian kat KRU nanti. Hehe

Norhafiza said...

abang mcm tak brp minat je nak langgan..No pun rasa kureng gak hany..tp klo abang langgan dapat juga No tumpang skl hehe..

qasehraihan said...

uittt..ramai gak yg ckp2 pasal citer ni..nak kena g gak ni..hoho

Norhafiza said...

hahaha..tau tak hany..masa Abng beli dvd rompak punya rm10/3kpg..no amik khurafat, Hikayat Merong dan Haq..tetiba Abang kata best..dan hany jangan tak tau..dorang rompak dr astro first haha sbb siap ada logo lagik..mmg lg best dr yg rompak panggung la..