Ini Wilayah Hijau: Hasil Ronasutra


21 March 2011

Hasil Ronasutra

Ha,
kan hany ada buat entri yang hany ada beli Ronasutra Mineral Makeup kan sebelum ni…so kali nih nak tayang muka la menggunakan ini ronasutra…bukan karmasutra yer…


160320115094
Ni gambar selepas solat. kami berdua hanya menggunakan ronasutra mineral makeup semata mata, tiada foundation tiada yang lain.



160320115093
zoom sikit…


Ni gambar orang sebelah yang amek, ahaha sekali masuk sikit je muka dia…mungkin kamera tak berapa bagus so tak nampak sangat la kesan nya kan.


apa yang hany rasa lepas pakai ronasutra mineral makeup nih, Muka memang tidak berminyak, walaupun dah petang. serius, ini yang hany lalui sendirik. hany sapu ronasutra ni lepas solat, kul2.30, jam 5.30 ptg masih ok, tidak berminyak…


Wadi ada bertanya kan, nampak sangat ke kalau pakai…seriusly tak nampak pun, pilih warna yang bersesuaian dengan kulit la. lagipun kawan kepada kwan hany, lelaki juga guna ronasutra ni, katanya untuk merawat jerawat kalau tak silap. itu wallahuallam la…hany tak sure pulak….


**gambar tidak di edit langsung yer**
Komen
11 Komen

11 comments:

Ena said...

ena tau gak pasal bedak ni..
opismate pakai.. memg elok & tak berminyak..

Myra Jay said...

Cam menarik je produk nie... :)
Mahal tak?? :)

mzhany said...

@ena
a'ah kan ena, tak berminyak kan...


@myra
umm hany beli RM44. kat facebook pun ada, tapi tak sure berapa RM. try la search

Siti Hajar Masri said...

sy dah lm berkenan ngan produk ni tp x de sapa bg review lg..so, gaji ni nk belilah..:)

noor said...

baper regenyer tuh hany..
cam best jer
sbb xberminyk..nor xbleh berminyk berjerawat

Fiza Amran said...

wahhh hany bestnya .. dgr review pun byk ckpbagus... actually ronasutra nie dr mana yer negara pengeluar??? mcm menarik minat pulak...

ardinihumaira said...

dni suka ronasutra:)

mamaaizara said...

comel2 ....hi3

fiqkbe said...

wow... mmg sgt2 berkesan la =D

nik said...

nik pun pakai..dah sebulan lebih..mula2 pakai, jerawat keluar gak..tapi lama-lama, dah ok and jerawat pun dah kurang ..setakat nih, bedak ni ok..tengok testimonial pun, ramai kata ok kan.. nik pakai color natural

Norhafiza said...

nampak cam ok je kan hany dan yang penting hany tetap sweet hehe..No berminat gak klo jenis yg tak berminyak almaklumle muka No jenis leh goreng telo hehe..nnt klo dh abis bedak ni nak cr kot2 ada kat labuan ni kot..