Ini Wilayah Hijau: Rajin orang nya ha…


28 March 2011

Rajin orang nya ha…

Entri nak puji diri sendiri;)

 

 

hany duk rasa la diri sendiri ni pemalas orangnya. ahaha kalau dah malas, memang tak de apa boleh buat kan. diri sendiri yang kena barubah.

 

 

satu malam tuh, hany nak basuh tangan, so pergi la sinki, then terpandang la pinggan, mangkuk, cawan gelas kat rak sebelah sinki. PENUH. PENUH ok! padahal itu semua adalah untuk malam tu punya tau. bukan yang semalam punya, bukan jugak yang pagi punya.

 

 

240320115153nampak tu, penuh smpai senget benget dah….

 

 

hany pun heran,

berdua je pun, malam tu memang la hany masak, tapi makan tetap berdua. sedar sedar sampai penuh ha rak ni.

 

 

240320115154zoom sikit…

 

 

Yerlah kan, nasik, lauk pauk, sayur. pastuh mangkuk tu masa basuh lauk, sayur guna mangkuk berlainan. masa masak sayur lauk jugak guna bekas berlainan kan. ahahah….

 

 

yang pasti nak jugak cakap diri ku RAJIN kini…;)

 

 

**walaupun kesedihan tak dapat set puyuk, tapi mood masak masih hadir…demi suami tercinta;) puyuk=periuk** 

Komen
6 Komen

6 comments:

Norhafiza said...

hahaha..rumah ni tang kasut..macam 20org klo tengok tang kasut selipar..

takpe hany..sabo2...No harap akan kua nnt tu..takpun ada tu kat lain cuma hany je tak perasan..cuba hany servey mn2..

demi suami kita kene lakukan tanggujawab kita kan..

wida said...

rajin hany masak..bagus, pndai jg perut suami:)

qasehraihan said...

org rajin mmg dapur salu sesak..hoho


http://qasehraihan.blogspot.com/2011/03/sebab-suka-naik-flight-air-asia.html

mamaaizara said...

peminat hijau sungguh hani nih..

littlehumblelynn said...

hany

rajin jugakler berbanding kak lyn..tetiap hari balik keja ain akan tanya " hr nih nak makan kat kedai mana mama?"kak lynn hanya sempat masak weekend aje..huhuhu!!

mzhany said...

@no
huhu no dgn anak2 tuh lagi la byk kan..huhu tak terbayang lak hany...huhu


umm alhamdulillah...btol tanggungjawab kan...


@wida
umm wida hanyr ajin jer, tapi tak pandai sangat...hehehe


@qaseh
huhu ameen...semoga saya semakin rajin kak...ameen


@mamaaizara
hehe a'ah azi memang hany suka hijau


@littlehumblelynn
xpe la kaklynn, kaklynn dgn anak lagi, keje lagi mesti tak sempat...faham faham...tp weekend akak masak kan..ha weekend mesti sempat kan...