Ini Wilayah Hijau: Lane sini yang jemmm haisshhh….


15 March 2011

Lane sini yang jemmm haisshhh….

 

 

 

Selalunya kita tengok kan,

kalau berlaku xcident, lane yang terlibat dengan xcident tu memang la jem, tapi lane yang sebelah ni jemm jugak..ahaha standard la kan, nak tengok..kelih orang pantai timur kata….

 

 

dan,

begitulah kami petang semalam;) dari kejauhan nampak asap hitam berkepul kepul…ni mesti kebakaran…semakin hampiri eh eh kat lane sebelah laaa….

 

 

140320115082

 

 

 

140320115084

 

 

 

140320115086

 

 

Rupa nya sebuah kereta TERBAKAR di lane sebelah. masa tuh hujan renyai renyai turun. hany tengah drive masa ni. ibudhira yang amek gambar…hehehe kami pun menyebok untuk sesakkan jalan.

 

 

kereta tuh terbakar, dah tak nampak rupa, hany yang jeling sekejap ni, ingatkan VIVA, sekali MYVI rupanya…isshhh nauzubillah mintak jauh…

 

 

**lepas tuh, terpikir nasib orang yang bawak kete tuh…**

Komen
9 Komen

9 comments:

qasehraihan said...

uittt...takutnya..
xcident dlu kot sblm tu???
moga pemandu tu selamat!!

munna said...

mentaliti rakyat kita... mest nak pandu slow2 masa ekciden sebab bak tgk... sudahnya jln jadi jemm...

wida said...

hrp2 pemandu tu selamat..
hany tu kena drive hati2:)

Oasis said...

Wadi pun pakai myvi. Takut la plak. Jarang dgr kes myvi terbakar ni. Mintak2 la dijauhkan smua tu. Tapi kesian betul orang tu kan...nsb baik blh claim insuran

mzhany said...

@qaseh
mungkin la kak...InsyaALLAH semoga selamat..ameen


@kakmunna
ahaha itu la, termasukla hany nih kuikuikui


@wida
ameen, semoga dia selamat...InsyaALLAH wida, hany akan hati hati...


@oqasis
InsyaALLAH wadi...tak de apa lah k...

Miss Mirror a.k.a Sam said...

MM pun sesaja nak tumpang komen kat sini... tu jer... :D ...

Ted said...

kak, kalau lalu kat org eksiden, kena ceat2 berdoa dalam hati moga dijauhkan kecelakaan.hehe.

nway, memang macam tu, kalau ada eksiden, semua perlahankan kete, nak tgk ape jadi.

pst, saya penah selamatkan 1 buah kete dulu terbalik kat hutan ceram on da way ke cemerong. saya pangku budak lengan die berpulas n nampak tulang. jari semua hancur.huhuhuhu

Norhafiza said...

alahai kesianya dorang..bayang kan kita duk dalam tu...huhuhu ngerinya..tak tahu nak cakap pe...

ardinihumaira said...

uuu ngeri tol bab terbakar kereta ni.. penah tengok van meletop pasalnya huhu