Ini Wilayah Hijau: Berapa harga Nasi Ayam Penyet yang sepatutnya?


15 March 2011

Berapa harga Nasi Ayam Penyet yang sepatutnya?

 

 

 

Nasi Ayamt Penyet!

 

 

hany mula tahu dan kenal akan Nasi Ayam Penyet ni, masa hany start station di Skudai. head department hany bawak makan di restoren Mama Lyn, kat situ lah hany start makan nasi ayam penyet ni. harga, sori lupa ;)

 

 

then,

sampai sudah tak makan makan dah.

 

 

semalam,

hany sampai rumah jam 8mlm. mana sempat masak, MZ dah melingkar atas sofa, kesian suami, lapooo…lepas solat isya’ keluar la pergi makan.

 

 

MZ order set ayam penyet…

 

140320115087 harga ni without air tau!

 

 

MZ pun cakap,

 

“kat KLCC pun nasi ayam penyet baru RM8, ishh mahal nyer sini”

 

 

sori,

hany tak pernah makan ayam penyet di KLCC ok. so tak tahu la kan, maybe orang yang kerja di KLCC, or yang selalu ke KLCC tahu harga kat sana…tu gambar, bila sampai…

 

 

140320115089 sori gambar tak memuaskan, parkinson sebab lapar!

 

 

haruslah, tak makan tauhu tu, tak makan tempe, kangkung pun tak di makanya…komen MZ.

 

 

“tak berapa sedap lah, sambal tu memang sedap”

hurmm no komen lah. tapi yang hany makan kat Skudai tuh, rupa ayam nya lain, pastu macam di penyet penyet lah. nampak lah ayam tu ada kesan ditekan tekan…

 

 

mungkin lain tempat lain caranya kan.

 

 

**berbaloi ke harga set ni bagi korang???**

Komen
11 Komen

11 comments:

Siti Hajar Masri said...

x berbaloilah..mahal..

Mrs. Adnan said...

tak berbaloi...area jb range dalam RM6-7 shj..patut bagi ulam2an, bukan kangkung semata-mata..

bizzonline said...

ayam penyet bngi,lg mahal tau..
1 set termsk air mineral kecik rm11

noor said...

kt slayang 5-6 hengget jer..
xbaper suka mkn sgt sbb kering la hany

munna said...

kak munna tak pernah lagi makan... jadi tak tahu nak komen harga dia...

mamaaizara said...

TAK SUKA AYAM PENGET, XSEDAP...
PENAH MAKAN SEKALI KT S.ALAM RASANYA LAGI MAHAL DR YG HANY BELI TU...

mzhany said...

@sitihajar
ye eh tak berbaloi...ummm


@Mrs.Adnan
haiii mrs.adnan;) umm ye eh...tu la dah la xsedap


@bizzonline
wow, ni lagi mahal nih


@noor
umm tu la terasa gak..hany pun kurenggg


@munna
huhu ntahla kakmuna, hany xberapa sgt la


@azie
o maknanya harga septtnye lg murah la kan...

fiqkbe said...

rm4.50 je kt skudai. 1/4 ayam, ulam2, tempe, keropok moni, sambal yg sgt2 sedap + nasi putih + sup. =)

Hanim Mahali said...

agak mahal la nasi ayam penyet tu... tapi kalau tempatnya grand, memang patutlah... huhuhu

Ted said...

bolehla harganya, coz ted memang suka ayam penyet ni, tapii yang dekat the curve je best. Kalau nak try boleh g situ. berbaloi dengan harga

Norhafiza said...

bagi No macam mahal je hany (kedekut nye No haha)..sini pun ada tapi tak pernah lak makan dan tak tahu rege brp (agak2 dalam rm5 je kot)..orang kata lebih kurang cam nasi ayam je..nnt No servey ye..