Ini Wilayah Hijau: Fridge


26 March 2011

Fridge

hurmmm,

tadi jenjalan dekat JJ dengan MZ. pergi ke setiap ceruk la tadi. padahal MZ nak beli AXE jer pun, dan hany nak beli ayam jer kan. tapi, sekali dah pergi, mesti semua tempat nak pergi.

 

 

padahal,

selalu je pergi…ahaha berbelit belit ko nih hany.

 

 

pastuh, pergi ke bahagian elektrik, eh HOME CENTER kat JJ tuh. rasa nya kat situ Peti ais memang sangat banyak…pelbagai jenama, pelbagai size…tapi bentuk masih sama la segi empat tepat. tak pernah pulak jumpa peti ais berbentuk bulat…korang pernah?

 

 

Pusing pusing,

konon macam nak beli…ahaha seb baek tak de promoter yang duk membontoti, kalau tak mesti dia bengang.

 

 

B, mana peti ais yang macam dalam tv tuh, nak ais tak yah bukak pun, just tekan kat depan tuh, gedebuk gedebuk ais masuk dalam cawan…mana eh…

 

 

tu, hok tinggi tinggi tuh ye la kot.

 

 

jalan jalan…sekali jumpa, semua nya yang jenis tak de yang keluar ais kat depan, tapi keluar air ada la…pastuh terpandang la peti ais nih…

 

 

260320115163

 

260320115164

 

ha ngko…tu dia, kaler putih siap ada bunga bunga lagik…cantik jugak kan kan kan…harga dua dua tuh RM2544..ni lebih kurang la sebab tak nampak sangat price tag tuh…bukan dua dua peti ais tuh 2544, satu la berharga 2544. ahaaha….

 

 

hurmmm,

hanya memuaskan napsu mata…ahahaha…kok peti ais dah ada, jangan tamak…yang ada sekarang pun kekadang kosong tak penuh, kalau besar? mau nye buat main sembunyi sembunyi ngan MZ…;)

 

 

**bak kata MZ, adik bongsu dia yang darjah 1 tu pun bleh masuk dalam peti ais**

Komen
7 Komen

7 comments:

SHAFIDA said...

hus..mahal tu hany sampai 2.5k
sekarang nie canggih manggihkan...20 tahunlagi bagaimanalah gamaknya teknologi kitakan

munna said...

kak munna pun tgh survey fridge baru... yg lama dah nak mula meragam...lagipun dah lama sgt yg lama tu zaman en. abg bujang2 lagidia beli fridge tu

qasehraihan said...

mmg cntik yg tu..corak menawan..

sy mmg suka peti beso walaupun jarang masak..tabiat kot..haha

wida said...

CANTIK..nak beli tak mampu. pasni beli sticker jer lah..tepek kat peti sejuk, hehe

mzhany said...

@shafida
ha'ah fida, mahal tuh huhu...skrg mmg cepat je teknologi kan...mcm mcm ada...


@munna
kakmunna, jom la beli yang ni hihiihi


@qaseh
a'ah kak mmg cantik kak. besh kan ada peti ais besor nih


@wida
ahaha, ok gak idea tuh wida...tepek je kan...huhu

Norhafiza said...

oo yg pakai tekan kua ais tu kan ada kat sini, No bekenan gak tp tak mampu ler...mahai hehehe...cukup la dengan apa yg ada ni kan hany hehe

mzhany said...

a'ah no, yang tu ler. ahaha sama la hany pun ngak mampu kok...