Ini Wilayah Hijau: Emo bila baca email; ok fine, saya ni tak HEBAT macam orang lain!


29 March 2011

Emo bila baca email; ok fine, saya ni tak HEBAT macam orang lain!






Selasa, 8.32pm,
lepas selesai memasak, sambil tengok TV3, buka email…ntah kenapa beriya benar malam malam nak bukak email ofis kan. selalunya malam takkan buka la email pasal kerja nih.


Terus terpandang 1email,
seriusly, tiba tiba airmata terus menjurai jatuh, takde bergenang genang dah. terus pecah je empangan ku nih. email dari ofismate.


Secara general nya, email tersebut tidaklah ada apa apa pun, bagi orang lain la…tapi sangat TERKESAN di hati hany. hany sedih, terasa hati. (sengal, nak main terasa hati plak kan).


Terasa hati yang betol betol punya lah. macam rasa ko ni useless. tak buat apa apa, macam ko ni main main je. walaupun aku ni bukan lah jenis pekerja yang bukak PC ngadap keje…pastu stop bila makan, dan stop bila balik jer.memang aku akui…aku ada gak melagha kan…tipu ar kalau aku tak melagha…


Kena faham, setiap orang cara kerja lain. kalau ko mengadap je PC, buat kerja, tapi ntah apa apa kerja ko, WTH kan.hari ni aku sepatutnya dapat MC, aku datang kerja, kurang kurang aku boleh jugak buat kerja, dari aku MC kat rumah kan. at least ada la kerja aku siapkan.


orang lain yang ko dah terang terang tahu, tak buat kerja, pandai plak ko tak pernah tegur….apa kes kan.eiiiii….


ntahla…


sesekali tuh cuba fahami orang lain…setiap orang tak sama cara nya!


**kena stop, kalau terus membebel, sah pasti terbongkar, pasti sakit hati lagi. lambat plak suami balik, dah la lapo nih**



Komen
8 Komen

8 comments:

Ena said...

ena pun masih dalam mood terkejut lagi..

munna said...

nak tegur pun berdepanlah...ni dlm email je nak tegur..nampak sgt tak ikhlas... bersabar je lah hany ye

mamaaizara said...

kena tegur? sabar bebyk2 ye hany...

ozzy said...

Assalam..

Meskipun cara itu menyakitkan hati (teguran) tetapi ia lebih baik dari perbuatan rakan baik yg tikam dari belakang (hipokrit)..

mzhany said...

@munna
umm mekasey kakamunna


@azi
ok azie, tq


@ozzy
ok, sy skrg pun sdg mengajar diri menerima...positif walaupon sgt kecik ati...

D'aNie said...

hi hany..
anie dah sampai..kebetulan update br baca komen hany..hihiihiikk..

busy n penat sket, maklom la mak buyong sebok kat skolah..hikhik

Norhafiza said...

No harap hany banyakkan bersabo ye..jangan dendam tau dengan penghantar email..mungkin dia takmo malukan hany tu dia by email kot..takpe la, anggap tu ujian hany untuk terus maju..yg penting pk POSITIF..org lain tu jangan pula hany jd batu api ye..biar la org lain tu dengan cara dia..lama2 akan terbongkar gak tu...sabo je hany....

mzhany said...

@d'anie
huhuhu, a'ah eh lupa plak mak buyung kan heheh, take care yer


@no
ummm thank u so much no. no selalu berfikiran positif...harapnya hany dpt la jadik mcm tu...ok ok hany takkan jd batu api k...tengkiu...