Ini Wilayah Hijau: Lawak Fiz Fairuz


13 March 2011

Lawak Fiz Fairuz

Hari ni,

beli METRO. ahaha ntah kenapa hari gatal beli paper hardcopy kan, selalu nya baca yang online jer.

 

 

then,

terpandang la satu tajuk “LAWAK FIZZ KETERLALUAN” di muka surat 4. ni di METRO Ahad tau.

 

 

baca baca punya baca, rupanya kes Fizz Fairuz ada letak kat status Twitter nya macam ni

 

 

“ Manalah Ultraman n power ranger n Doraemon dlm saat2 genting tsunami di Jepun”

 

 

hurmmm,

munkin dia nak berlawak kot…tapi ada yang tak suka. ye lah tu bencana alam tu, yang mengorbankan beribu ribu nyawa kan.

 

 

dan bak kata Harun Salim Bachik, kena peka lah, bergelar selebriti bukan mudah, setiap percakapan, perbuatan ada yang memandang kan…hurmmm…

 

 

seriusly,

hati hati dalam laman sosial nih. please peka akan isu semasa, perkauman, dan seangkatan nya…jangan mengambil mudah dalam membuat lawak….

 

 

**mintak dijauhkan bumi Malaysia ni daripada bencana alam yang memudaratkan ameen…pada MU ya ALLAH, kami memohon**

Komen
8 Komen

8 comments:

zuneta said...

erm..mmg di minta jauhkan malaysia dari bencana tu...xjauh sangat jepun ngan kita...risau jugak...abg fizz fairuz mungkin xsengaja tu..dia kan selalu wat lawak xkena tempatnya...hehe...sbnrnya...zu pun ada terfikir cam abg fizz...nape ultraman xdtg tolong...xsangka plak ada yg berani suara kan terang2 macam abg fizz tu...dah la public figure....pe2 pun...minta ALLAH S.W.T melindungi tanah malaysia ni...dari bencana alam yang dasyat...

mzhany said...

zuneta,
ummm betol tuh, mungkin dia sekadar nak berjenaka kan...tapi tu lah kalau between dia dgn kawan2 oklah kot, ni dia letak di tempat yang open..umm agak tidak sesuai lah di situ...

ye, Malaysia jepun ni, dah kira serantau kan...nauzubillah...mintak jauh...

munna said...

tulah bila asyik nak jadi pak lawak je... benda yg macam ni pun dia nak buat main2

dd dudu said...

waahh yekee, xtau pun isuu niii, hoho xtau nak komen apaaa, die nak berlawak tp mmg bunyi cam x kena (garu2 dagu)

Norhafiza said...

ye la,,tak kene ngan situasi pka..tapi No mmg suka ngan budak fizz ni hehe..cite tv1 smalam pun berlakon jd org sakit mental lam SUKUN..best gak hehe..

Oasis said...

Mmg dia tak berniat kut...tapi kan, berita harian punya lawak pun dah jd isu global gak sekarang...Hurmmm

mamaaizara said...

fizz fairuz ni selebriti, kalau nak berlawak pn fikir2lah sensitiviti org..

ch@ said...

kadang-kadang spotan je keluar dari mulut, tapi tu la tak fikir pula pandangan orang sekitar.