Ini Wilayah Hijau: World’s Most Expensive Beds


29 March 2011

World’s Most Expensive Beds





Baldacchino Supreme – $6.3 million


expensive-bed-baldacchino


Stuart Hughes and Fratelli Basile has created nothing short of the most expensive bed in the world–the Baldacchino Supreme.


Fratelli Basile’s Hebanon furniture evokes the timeless qualities of 18th century furniture while making use of modern craftsmanship. This bed, with its chestnut structure and ash wood canopy, is no exception. The exterior is lacquered, patinated and decorated with 107 kg of 24k gold. The bed also features the finest Italian silk and cotton.



**kalau dah mengantuk tuh, tido ler kat mana pun, sure lena…hohohohooo…**



Komen
5 Komen

5 comments:

dyea irdina said...

wah klu la dpt katil kat atas tu...tak nak kuo bilik dah..nak tido mkn kat situ je...takut nanti orng mai curi..tapi mmg seyes chantek

qasehraihan said...

uiii...takut nk tdo..takut org dtg mrimpak katil..muahahahah

mzhany said...

@dyea & Qaseh
eh betol gak kan, tak pasal pasal semua perompak aim rumah hohoho, terus tak lena tido ;)

l.a.d.y.b.o.s.s said...

OMG kak hany!!..
diha memang berkenan sgt design katil cm gini..tp nk dpt sebijik cm pic di ats tu mmg impossible la kn..huhuu
tp xkesahla, klu dpt yg design mcm tu pn da ckp hehehee
(berangan je)hahaha

mzhany said...

eh eh eh, jgnla sampai nak sebijik mcm ni, ngak mmpu kok. tapi akak pernah tgk jenis yg ada palang mcm ni, below than 3K boleh dapat tau...cuba la survey....