Ini Wilayah Hijau: Berkejar ke hospital lagik…


08 March 2011

Berkejar ke hospital lagik…

 

 

 

ummm,

semalam hanya ada cerita pasal MZ, hany bawak ke hospital serdang pada malam jumaat kan. ini kejadian minggu lepas la. then…Sabtu malam, sekali lagi hany berkejar ke hospital serdang.

 

 

asalnya,

dari petang MZ dah sakit balik. dia just baring je then tertidur. lepastuh, hany kejut la sebab dah maghrib. mandi solat makan…baring balik tengok tv. sekali +- kul12 tiba tiba MZ sakit balik.

 

 

dingdongdingdond, pujuk pujuk, sekali barula MZ setuju nak pergi hospital…hany ajak pergi KPJ Kajang, tapi macam biasa MZ cakap jauh, taklarat ni nak duduk dalam kete. hurmmm redhola si isteri bawak pergi Hospital Serdang.

 

 

Sekali sampai,

ada staff bawak MZ naik wheelchair, hany park kete. then bila masuk, MZ dibiarkan kt wheelchair. muka dia dah pucat la tahan sakit. duduk sekejap, skali adala staff pompuan panggil, tanya itu ini, check blood presure, then dia bagi number untuk tunggu.

 

 

MZ memang tak tahan dah, then tengok orang sikit punya ramai, mau nye berguling guling tahan sakit menunggu kan. then MZ mintak inject. macam biasala tahan sakit, masuk dadah kalu…kali ni, agak lama baru MZ ok. tunggu punya tunggu punya tunggu…

 

 

sekali MZ cakap,

macam nak sakit balik nih. ye la lama menunggu. habis dah orang ramai, hospital kerajaan plak, then tengah2 malam, nak masuk pagi buta kan…ha hadaplaa…

 

 

dalam kul3 jugak baru sampai turn MZ. berkampung ok dekat hospital tuh. blablablabla…doc bagi surat suruh refer ke bahagian fisiologi. MZ dah boleh agak dah.

 

 

+- kul3.30 jugak sampai rumah, sebab tunggu ubatlah, tunggu surat la…

 

 

tapi,

serius…malam tu kesian sangat tengok pesakit lain…ada baby, ada yang apendiks, ada yang demam, ada yang pengsan laaa…semua nya menunggu…sangat kesian…tapi ye lah tak boleh nak salahkan sapa sapa kan…

 

 

**huhu, sikit punya baik kan, ada insurans company 2 lagik, personal insurans pun ada, tapi tak nak guna…huhu**

Komen
12 Komen

12 comments:

Hanis MY said...

huhu sedihnyaaa sabar ye hany... naper tak nak guna insurans tu? bukan ke kalau guna boleh masuk hosp swasta kan... take care hany n hubby semoga Allah lindungi kita semua..amin...

apak cikidong said...

laa.. nape tak guna insurans je... sian dia sakit..

Norhafiza said...

No doakan MZ tak apa2 walopon dalam ati ni tak sedap je hany wey..risau la No..syik slalu kene je nih..hany sabar banyak2 ye,,tabah diri hany tu..makan minum kene jaga tu tau..

qasehraihan said...

uiksss...sabar ye hany..
tapi kan sebenar2nya mz sakit apa??huhu
sori hany dh lama xbuka blog..
buka pun xsempat nak jengjalan..huhu

http://qasehraihan.blogspot.com/2011/03/apa-ku-buat-di-balai-polis-ni.html

wida said...

byk2kan bersabar..

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Sakit apa dianya? Moga Hany tabah..kami doakan dari kejauhan moga family Hany sihat2 selalu.

Hanis MY said...

Hany mahal kimono tu boleh cecah ribu-ribuan RM huhu..kalau nk kirim boleh beli versi yg musim panas yg tu boleh dpt RM100 plg murah...hany nampak gayanya brg hana pos tu mcm tak sampai je huhu sadisnyaa...

Oasis said...

MZ sakit apa sebenarnya ni hany? Sian pulak dgr cerita-cerita sakit nih. Anyway, kena bersabar lah ye tambah2 lagi kalau kena jaga org yg tersayang. Semoga dia cpt sembuh.

mzhany said...

@hana
a'a hana boleh guna, tapi tu laa tak terguna plak hohoho


@apak
umm nnti hany citer eh ;)


@no
tengkiu sesgt sbb no amek berat...tq jugak sbb doakan...semoga takde ape ape ameen


@qaseh
kak, nanti hany cite kt entri seterusnya k


@wida
ok wida and tengkiu so much


@hana
wow harganya erkkk...eh kalau versi musim panan tu camne eh...hana nampak gaya mcm tu lah, smpai sudah xsmpai


@oasis
tengkiu wadi...

munna said...

aduhai sabar jelah Hany... sian mz... semoga mz cepat sembuh ye... kak munna doakan

littlehumblelynn said...

alahai siannya baca..smg x melarat hdknya....

ardinihumaira said...

semoga encik MZ cepat sembuh ye kak...

akak pun jaga diri tau! :)