Ini Wilayah Hijau: Kekasih & kerete mewah


14 March 2011

Kekasih & kerete mewah

Siapa yang tak nak kereta MEWAH kan, dusta la kalau ada yang taknak…dusta semata mata ;)

 

 

Alkisahnya,

Najwa bukan nama sebenar yer…

DI zaman Universiti nya, ada kekasih hati…ummm biasala budak baru nak meningkat naik ;)

 

 

Kekasih hati si Najwa ni bukanlah anak dato’ ke aper, tapi bolehla tahan keluarga dia tuh….yang Najwa ni duduk di hostel, jadi nya bila time dating Najwa tak leh la balik lewat, kiranya sebelum kul12 dah kena balik sebabnya nanti tak leh masuk kolej kan…

 

 

Nak dijadikan cerita,

suatu hari Najwa keluar la dengan kekasih hatinya, pergi kenduri kalau tak silap…pung pang pung pang…maka mereka pun baliklaaa… alhamdulillah mereka pulang awal…dalam jam9 malam…

 

 

Najwa di hantar ke hostelnya, kebetulan bangunan kediaman Najwa betol betol sebelah jalan, maka senang la kan, parking kereta tepi tuh, Najwa jalan sikit terus masuk bangunan.

 

 

Tetapi…

pada malam tersebut, ada laa parents yang datang hantar anak jugak…maybe la melawat, datang hantar barang or ape ape laaa… elok Najwa turun dari kereta yang agak MEWAH (kete kekasih hati la), parents kawan Najwa pun memerhati…lagipunmemang nampak la…

 

 

Najwa pun tegur dan bersalaman la…selepas itu terus Najwa masuk ke bangunan. si kekasih hati terus berlalu pergi.

 

 

Seketika,

kawan Najwa datang masuk bilik, huhu memberitahu apa yang mak nya agak…bukanlah berniat mengumpat kan. Najwa diberitahu, mak kawan nya itu ingatkan Najwa ni ada sugar daddy, alaa takkan la tak tahu sugar daddy aper kan. kebetulan mak si kawan ni tak nampak orang yang bawak kete tuh muda ke tua. tapi tengok dari KERETA, terus mak si kawan ni ingat sugar daddy yang hantar.

 

 

Najwa terus malu…ye lah sangat malu sebab dianggap ada sugar daddy…

 

 

hari hari berlalu…

bila kekasih hati najwa nak datang, najwa siap tanya…

 

 

“nak datang dengan kete apa”

 

“dengan PERDANA laaa”

 

“alaaaa…jaganlah bawak PERDANA, bawak kete lain laaa”

 

“semua kete takde PERDANA je ada”

 

“ishhh segan laaa naik PERDANA…alaaaa”

 

 

 

ahaha,

sampaikan segan si Najwa, sebab takot di salah anggap lagi. ye lah PERDANA kan golongan yang berada je yang selalu pakai…dulu la kan.dan selalu nya orang tua lah kan, eh berumur ;)

 

 

yang kekasih hati Najwa dah hairan kenapa la marah benar pasal PERDANA nih…

 

 

ini kes Najwa, tapi kalau sekarang kan…agaknya lagi suka la kalau dapat kekasih hati berkereta MEWAH kan. bukan marah lagi disuruh ler bawak kete mewah mewah datang amek…biar semua orang tengok….hurmmm….

 

 

masing masing punya pandangan pendirian…

 

 

**aperpun, belajar berdikari jangan mengharapkan orang**

Komen
8 Komen

8 comments:

SURIA AMANDA said...

zaman sekarang kereta proton ni dah x dipandang dah..apa la mentaliti masyarakat kan...keta beso je kata ada sugar daddy..

qasehraihan said...

saya pernah tgk bdk kolej saya yg mmg btul2 ada sugar dady dulu...hoho

munna said...

skrg ni..klu boleh suruh pakwe sewa lagi keta beso2 nak tunjukkan kat org lain...

ozzy said...

Assalam..

Mentaliti masyarakat hr ini sedikit berubah berbanding dulu..ramai yg dah x heran sgt dgn jenama sesuatu barangan spt kereta atau pakaian.Cuma sikap segelintir dr mereka shja yg masih belum berubah "suka menunjuk".

si para para said...

pandangan orang..kita memang tak boleh nak tepis..cuma kita kena pandai pandai bawak diri..

senang cerita, kawin..hehe

ardinihumaira said...

ni sikap yang memang tak bagus untuk ' kesihatan ' ;)

mzhany said...

@lisa
hoho, zaman skrg semua dah kaya kot, jadi kreta proton tak dipandang dah ;)


@Qaseh
ye ker kak...hurmm


@kakmunna
hehehe, mungkin la kot kak. lagi beso kreta lagi la sng diterima...


@ozzy
ada betul jugak tu kata ozzy, certain org dah tak kisah sgt kan, tp masih ada lg yang kisah...


@parapara
umm betul tu mmg kena pandai bawak diri...


@dni
tak bagus kan dni kan

Norhafiza said...

setuju sangat2 hany..budak2 skang klo boypren tu senang sket mula la tergedik2 nak itu ini..kita dlu kawen pakai moto kapcai je..