Ini Wilayah Hijau: STAY atau BLAH....


18 May 2010

STAY atau BLAH....




Kesnya tidak berkaitan dengan sesiapa pon...ingat yer tidak berkaitan dengan sesiapapon...


macam ni, si A nih meminati si B,
minat yang gilos gilos laaa, tapi si A tidak la memberitahu akan isi hatinya pada si B, owhh ye A adalah lelaki, so B mestilah perempuan kan...;) A dan B bekerja di tempat yang sama.


tuptuptup,
si B dah nak kawin, siap dah edarkan kad bagai semua laaa...maka hari yang bahagia buat si B tiba...kahwinlah si B dengan lelaki pilihan hatinya. Si A nih, masih lagik meminati si B, walaupun si B dah sah dah halal jadik milik orang...


Si A, ni saban hari memendam rasa, yerlah tiap tiap hari jumpa kan, tiap tiap hari menatap indah wajah si B, mendengar merdua suara si B (padahal suara tak sedap pon, dah suke kan semua indah)...si A macam tak bleh terima kenyataan si B dah jadi milik orang dan kalau di kacau pon, salah di sisi Agama kan. mengacau isteri orang, apa hukum nya???


Si B plak, memang jenis ramah tamah mak temah, bergurau bersembang dengan sesiapa sahaj, bergurau itu mengikut hadnya lah sebab dia isteri orang. pastu, si A nih, macam rasa semacam lagik sebab dia rasa si B melayan dia macam baekk sangat, mesra sangat padahal dengan semua orang pon kan. kekadang si A jadi tak tentu hala, ye r duk berangan akan si B la, duk haperlaaa...


then,
si A dapat offer kerja lain, dalam hati gumbira sebab dapat keje yang gajinya melambung tinggi dari gaji sekarang...tapi...dia macam sedey plak, kalau dia blah dia tak leh menatap lagik wajah si B yang di sayangi nya, di pujanya...dia dalam dilema, nak blah ke stay...ishhh...


so, 
jom tolong si A...


Komen
12 Komen

12 comments:

nARd eLainY said...

apa motif cerita ini?

cik daisy said...

BLAH - itu yg terbaek utk si A! ade hikmah Tuhan tu anugerahkan offer lebih baik pd A supaya dia dpt tempuh idup baru, jumpe org baru.. kalo stay, tambah dosa lain plak nnt. cth pandang isteri org.. menaruh hati plak tu.. x baik tu.

~aSFaLiZa~ said...

blah la beb!!!! buat apa jadi bodoh. bongok la kalau dia stay lagi. jgn jadi tak tahu malu. wei aku emo wei!!!

nARd eLainY said...

erkk..k.as jgn emo2..nti berubah jd hulk..ohohooo..haaa, btul2..blah je kot.

fazilzura said...

BETER BLAH ..
rs nye itu lebih bagus , lg pun B dh berpunye.. x gune nk suke or cintai isteri org , tmbah dose je

Nani # said...

BLAH..

sebab sure akan jumpa si C di tempat baru, insyaallah..
doa je byk2~
bila dah jumpa si C nanti, sila jgn malu2 meow lagi pendam pendam..kang xdapat baru la nak sentap la ape la..

besnyer dpt gaji besar!!

sekian,
nasihat dr aku yg bermata duitan ;))

Anonymous said...

aina>ermmmm....A blah,btl x hany..kan..kan..kan... =p

Dokter faRyn said...

kite vote untuk BLAH!

sila BLAH sekarang jugak. hehehhehe. (semangat pulak aku).


tapi memang sangat betul macam sape tu yang dah mention dekat atas ni, ada hikmah di sebalik tawaran kerja semua tu. mungkin dia akan dipertemukan jodoh yang baik di tempat baru.


:)

PearlnScarf said...

Blah jer buat apa la awak nak tergila-gilakan hak orang..pasti ubah tpt keje tue yg terbaik untukny

nisa said...

Blah!Blah!Blah!Mula2 balik solat minta ptunjuk, then muhasabahkan diri menerima hakikat yg si B dh jd milik org, belajar melupakan si B n fokus pd masa hadapan, xperlu risau, setiap mnusia dh ditentukan ajal maut dan jodohnya...so what waiting for, just go on ler with ur life si A! ok!

suamihanyisterizuki said...

keputusan nya, si B akan blah dan kerja di tempat baru..huhu alhamdulillah besh kan jadik si B tuh dpt offer tinggiiii wooo...

jap lagik jumpa la si B dgn si C kan..yeayyyy....

TQ semua...respon anda sangat di hargai....

nARd eLainY said...

bertuah si C tu..hehe..