Ini Wilayah Hijau: Masih di Hentian Kajang


18 May 2010

Masih di Hentian Kajang





tensen, kena taip laju laju...selaju pukulan bola dato' lee chong wei...batery lappy weakkk....hany kena g JB minggu nih...hahaha tapi kekdahnya sekarang masih kat hentian kajang, sorang2 nih, baru pas mkn mee goreng...


Semalam, tiket hany kul7 malam, MZ anto ler, tapi sampai 8.45 bua tak sampai, kejadahnya kang kena tunggu sampai nak masuk 2jam, kalu nunggu setengah jam its normal kan. udahnya sampai la bus, korang tahu, bus yang anto pekerja kilang lagi bagus tau tak! dengan seat nye mcm bus biasa je bans bandar tuh...pastu setiap seat satu jer bleh duduk sbb nya air ekon meleleh menitik, ekon lak angin kuat menderu keluar...hany dah tensen...takot giloss...tak selesa and keselamatan...


Pastu, baru nak keluar dari kajang, JPJ tahan bus...hahaha tak lepas la bang....kok busnye macam tuh, even 4hours je ke jb, tapi memalam nak jalan ngn bus mcm tuh, hany turun and cakap kt abang JPJ, "saya pon tak confident dgn bus nih"...driver bus, terpinga pinga, bengang sambil pandang hany...mamposss ko.


then,
tiket hany pagi nih jam9pagi...bus yang sama...kekdahnya sama jugak, lambat kul9 masih di shah alam. dan bajet sampai kajang kul10.30pagi...mangkok hayun ko. seyes ni last aku naek bus ko, bus ape? EAGLE EXPRESS...dulu servis ko ok bagus, bus tak la baru tapi tak la buruk dari bus kilang tuh....sekarang hampeshhh, jap lagik aku buat aduan kt LPKP (nak amek tindakan ke dorang nih..lantaklaaa) janji aku puas hati....


eiii apesal laa sani express ker, durian burung ker, tak der ke JB.kalu tak bleh berjalan dgn selesa kan?


ingat akan entry hany pasal makcik jual telur penyu yang kurang hajooo? hany dah buat aduan, but macam tak dok tindakan jer...ape hal sediakan section aduan kan? email aku anto pon ko tak reply, ntah ntah ko tak baca pon kan...bab menyaman org salah parking laju jerr...tapi bab kedai, gerai sewa yang masuk untung kt ko, ko tak peduli lak kan...siooottt....




Komen
5 Komen

5 comments:

rATu kEBaYA said...

lambat gila ye bus tu.. bikin tensi je..

Oasis said...

Hmm..sabar aje la eyk..

miss lolly a.k.a luvfareda said...

suke sani express.
Yihaaaaaaaaaaaa

PearlnScarf said...

haaa.. i pun x boleh sabar ngan bas yg lembab nie

nARd eLainY said...

suke err..KKKL Ekspress..