Ini Wilayah Hijau: Dapur Letrik


11 May 2010

Dapur Letrik


yer hany masih mau cerita pasal dapur letrik, tapi kali nih bukan dapur letrik hany ok. hany punyer tak branded pon...


ok,
kali nih pasal KICHMATE. hany ada tengok akan promo dia kat alamanda baru nih. ok seyes beshh beb produk dia nih. hehehe kalaulah hany takder lagik dapur letrik nih, haruslah berfikir gak nak boli nih ;) hehehe dapur lektrik hany adalah yang berjenis INDUCTION, jenis tau, bukan brand...hahaha brand tak mboh bagitahu...hehehe

Ok, INDUCTION punyer...ada kekangan iaitu, korang kena guna periuk yang khas untuk dapur nih sahaja, ok stainless still punyer yer. lain korang jangan nak taram lak. yang zebra punyer tuh tak boleh. sila lah baca ini dan ini lak, yang hany pernah share mengenai dapur letrik nih.


yang beshnya pasal produk terbaru KICHMATE nih, dia nye nama Ingenios.  Ingenios nih adalah gabungan induction punyer dengan 1 lagik dia panggil hi-light. ok meh tengok gambar dulu 


Ingenios CIG200


korang perasan tak ada dua plate, sebelah kiri dan kanan yang mempunyai kaler merah. yang kiri adalah induction, manakala yang kanan yang ada kaler merah tuh adalah hi-light.


apa beshnya hi-light nih:

~ korang boleh guna apa jenis periuk sekali pon, nak guna periuk kaca, periuk zebra, periuk yang pot tuh pon boleh. seyes semua boleh.
~ korang boleh panggang atau buat BBQ. letak je jaring kat bahagian atas plate sebelah kanan tuh, then letaklaaa ape ko nak panggang kan. 


hany punyer, tak boleh la buat cam tuh...hehehe tapi seyes beshh gune dapur letrik nih. lagik pasal dapur letrik nih. ni berdasarkan hany punyer.

~ kalau on tapi tak letak apa apa atas plate, dapur tersebut akan automatik off selepas beberapa saat.
~ sekiranya on terlalu lama, dia akan error then auto terpadam jugak.
~ senang di lap


itu ler sikit sebanyak pasal dapur letrik nih.tapi seyes beb KICHMATE nih besh...korang kalu teringin nak beli dapur letrik, try la usha dulu brand KICHMATE nih. untuk set Ingenios CIG200 nih, harga dia rm3899 without periuk yer...hehehehehe, seb baek hany nyer dapat sekali ngn periuk. kalu tak, botak nak beli periuk lak..mahal wooo periuk dia. jom terjah KICHMATE

Komen
3 Komen

3 comments:

Nor Aishah said...

harga dia pun very mantap

The Wan And Only said...

tak perlu risau pasal gas abis kalau pakai elektrik :)

suamihanyisterizuki said...

a'ah aishah mantopp gituh..hehehe

wan, memang xyah riso psl gas, tp kena prepare jugaklah...in case blackout ;)