Ini Wilayah Hijau: Sotong Goreng Tepung....


26 May 2010

Sotong Goreng Tepung....





Sambungan kepada entry sebelom ini...GANU, hurmmm ada yang bertanya kat mana tempat nih, sebabnya ramai gak orang ganu yang nak balek weekend nih..kalau ada kesempatan tuh, bley la yer menyinggah di kedai nih kan...tapi for sure, akan ramai orang bila tiba cuti...takpe sanggup nunggu beb, kalau hany la kan...hantu makan standard r;)


tempat yang hany maksudkan tadi adalah di MENGABANG TELIPUT...dekat jugak la dengan UMT, yang mana dulu adalah KUSTEM. meh tingok map kat bawah nih....


ni google nye gambar, pastu hany edit sikit...


Hany buat direction nih dari UMT, dulu adalah KUSTEM. korang mesti tahu kan nak ke KUSTEM camner kan...kalau tak tahu gak, silalah google map yer...takpon guna GPS yer...sonang sangat carik k...gerai tuh berada dalam linkungan kawasan yang hany bulatkan tuh...kalau dari UMT, gerai tuh berada di sebelah kiri...standard laaa gerai kayu, ala ala burokkk jer...tapi mantopppp....


sekiranya korang nak pergi time cuti...contoh weekend nih, di sarankan per dalam jam 3lebih...nanti dah masuk 4.30 dan seterusnya, tersangatlaaa ramai orang k. kang nanti ade yang sumpah seranah sebab lambat nunggu and konpem konpem korang kena beratur gile la nak amek sotong ke udang ke, ikan ker...


sini adalah link map kt atas yer...

owhh yer...ada yang komen tadi tanya sape org ganu..hany orang Ganu, suami ku orang Kelantan ;) sape yang berpeluang balek ganu weekend ni, kalau dekat tuh, sila lah berkunjung ke kedai nih...sure korang pueh hati...hany InsyaALLAH pergi lagik, tapi maybe hari Sabtu laaa...so kalau terjumpa, bleh la makan sama sama kan...nyumnyum sedapnyer....

Komen
0 Komen

No comments: