Ini Wilayah Hijau: Balek Ganu tak sah kalau tak makan


26 May 2010

Balek Ganu tak sah kalau tak makan












SOTONG GORENG TEPUNG yerrr!!!!




Ha, ini adalah wajib nak makan bila balek ganu, tapi kalau time cuti yang betol2 cuti...haruslerrr Q panjang gegilerzzz...time hany pergi nih, siap doang hantarkan ke meja lagik...kalau tak...kita yang nak makan nih, kena Q depan kaunter, bila dah siap goreng, dorang akan masukkan dalam talam, then haaa berebut la korang..sape cepat dia dapat....


ada satu kedai nih, 
dia goreng sotong tanpa potong, sekor sekor, macam gambar kt atas tuh, nanti kita akan dapat gunting satu then penyepit...pas amek sotong, tunjukkan pada pakcik jual tuh, dia akan tulis harga letak kat pinggan tuh. ha kita potong la sendirik, beso mane nak potong kan...beshhh woo makan, freshhh beb...puas hati sangat. hany ngan mz makan 3ekor sotong...


gerai nih adalah di batu rakit...kalau ke ganu, kalau sempat tanya orang...singgah beb geraiii nih...sure korang tak nyesalll punyer....




ni lak cam biasa, senang di dapati di terengganu, kepok lekor yer...hany n mz makan 8potong tuh...rm2



selain sotong, korang boleh makan udang goreng tepung, ikan goreng tepung, kekadang ada hati goreng tepung, kerang goreng tepung pon ado...udang nih 5ekor RM2, hany ngan mz makan 10ekor...waaaa sedap hingga menjilat jariiii...


Komen
9 Komen

9 comments:

fazilzura said...

morning..

ya betui tu .. sotong tepung..
selalu mkn ikan tepung, pehtu cicah smball .. sedappppppppppppppp

fazilzura said...

** eh lupe.. sib baik x jilat kaki sekali , kalau x , haruuu

sue mrs.pink said...

hua hua hua....tu semua fevret su.......emmmm..mengidam...

Ena said...

murahnyer..

kalo kat KL nie 5.00 ekor dah 3.50

huh.. tu pun belum tentu fresh.. huhu

bestnyerr.. nak cube jugakkk..

Salbiah bt Karim said...

hani kat mana kedai ni? bestnya, nk g makan jgk. jumaat ni nk balik kg. kg sal kat kuala berang.

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

hi hany..
lol, hubby awk org ganu ek?.. kat ane tu.. :P.
kat ane pi mkn sotong celup tepung tu..? sy nyer port besh kat mengabang telipot, tepi pata.. woooo, besh uu.. kalo ari jumaat ramai gilos!!!.. :)

Dokter faRyn said...

alaaaa!

hubby pergi terengganu malam ni sebab involve dalam sukan KKM weekend ni.


nak ikut tak dapat. huhu.
kalau tak, leh makan-makan best. :(

littlehumblelynn said...

baca thread hany nih......trs teringat kg en papa...kg en papa di dungun..10/6 baru nak balik kg..harus ku carik jugak sotong ituuuuuuuuuuhhhhhhhhhhhhh!!!

suamihanyisterizuki said...

huhu seme suke sotong tepung nih kan...nanti hany buat satu lagik entry sambungan k...psl sotong tepung nih...

siap bg tempat lagik kt mana k...;)